Overzicht PL: Doelpuntenfestijn op White Hart Lane

Lander Marin

Tottenham, met Chadli in de basis, won na een doelpuntenfestijn én met behulp van Kane met 4-3 van Leicester City. En we hebben ook alle andere uitslagen voor jullie op een rijtje gezet.

Aston Villa 0 – 1 Swansea City

De match leek af te stevenen op een droge 0 – 0. Tot de Fransman Gomis er met nog drie minuten te spelen 0 – 1 van maakte. Jammer voor Benteke en zijn ploeg, die nu nog steeds tevreden moeten zijn met een plaats bij de laatste vijf.

Newcastle United 1 – 2 Arsenal

Giroud, die in goede doen is de laatste tijd, kroonde zich met 2 goals tot matchwinnaar van The Gunners. De eerste kwam er na 24 minuten op aangeven van Welbeck. Nog geen vijf minuten later was het weer prijs. Dit keer zorgde Cazorla voor de assist.

In het begin van de tweede helft gaf Sissoko Newcastle weer hoop, maar het mocht niet meer baten.

Southampton 2 – 0 Burnley

In Southampton scoorde Long in de eerste helft het openingsdoelpunt. Na de rust besloot Shackell The Saints een handje te helpen door een own goal te maken. Hierna wist Burnley niks meer te forceren en bleef de stand 2 – 0.

Stoke City 1 – 2 Crystal Palace

Diouf zorgde ervoor dat de thuisploeg na een kwartier met 1 – 0 voorstond. Vanaf de 40ste minuut was het even kermis: Stoke kreeg drie gele kaarten in vijf minuten tijd en Murray en Zaha brachten Crystal Palace nog voor de rust op voorsprong.

Ook in de tweede helft waren er een aantal gele kaarten, weer drie stuks, wat het totaal op zeven exemplaren bracht.

Tottenham Hotspur 4 – 3 Leicester City

In Londen was Harry Kane met een hattrick weer de grote held. Twee in het openingskwartier en dan nog een penalty in de tweede helft. Leicester verweerde zich nochtans kranig met goals in de 38ste en 50ste minuut.

Toen Tottenham vijf minuten voor affluiten kon profiteren van een eigendoelpunt leek alles voorbij. Toch kregen The Spurs het nog even benauwd nadat Nugent er in de 90ste minuut nog 4 – 3 van maakten. Kane is nu trouwens topschutter met negentien goals.