Luis Suarez: steeds beslissender voor Barcelona

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Luis Suarez: steeds beslissender voor Barcelona
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Luis Suarez lijkt stilaan naar zijn beste vorm te groeien. Vooral de laatste weken vindt hij steeds vlotter de weg naar de netten. Een blik op zijn cijfers.

  • Suarez moest bijna twee maanden wachten op eerste goal in La Liga
  • Vooral cijfers in Champions League indrukwekkend
  • Uruguyaan scoorde 6 keer in laatste 7 competitiematchen

Na zijn schorsing naar aanleiding van het bijtincident op het WK speelde Luis Suarez pas zijn eerste officiële wedstrijd voor Barcelona op 25 oktober. Daarna duurde het nog bijna twee maanden voor hij voor het eerst de weg naar de netten vond in La Liga.

Intussen lukte scoren wél in de Champions League. Het is in die competitie dat de Uruguayaan zijn beste cijfers voorlegt: in vijf gespeelde wedstrijden kon hij al vier keer scoren en leverde hij ook al een assist af.

In La Liga duurde het wat langer alvorens hij zijn draai vond in de indrukwekkende aanvalslinie van Barcelona. Intussen zit hij wel al aan acht treffers in 17 matchen. Vooral de laatste weken lijken de cijfers al wat meer op die van zijn periode bij Liverpool.

In de laatste zeven competitiematchen stond Luis Suarez immers zes keer aan het kanon. Tussendoor deed hij ook in de Copa del Rey en in de Champions League de netten trillen. 

De international lijkt zo eindelijk de verwachtingen te gaan inlossen, al is hij toch vaak nog te afwezig in het spel zelf. Zo belangrijk als hij bij Liverpool was, is Suarez nog niet voor Barça.

Vorig jaar scoorde hij daar nog 31 goals in 33 matchen. Anderzijds was Liverpool ook bijzonder afhankelijk van Suarez: Sturridge en Sterling zijn natuurlijk Neymar en Messi niet 

Toch lijkt het erop dat zijn groeiende vorm, samen met die van Messi, weleens beslissend zou kunnen zijn in de titelstrijd. Al was het maar omwille van het doelpunt dat hij gisteren maakte, een treffer die in de eindafrekening mogelijk zwaar zal doorwegen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties