Rode Duivel Jason Denayer: zekerheid bij Celtic of risicovolle roem bij City?

Rode Duivel Jason Denayer: zekerheid bij Celtic of risicovolle roem bij City?
Foto: © Photonews

Rode Duivel-debutant Jason Denayer is goed bezig bij Celtic. Zijn club staat met een wedstrijd minder met vijf punten voorsprong op plaats één in de Schotse Premiership, en hijzelf speelt nagenoeg alles.

Zit hij daar goed? De 19-jarige centrale verdediger wordt momenteel door Manchester City verhuurd aan Celtic, de beste club uit een middelmatige competitie. De vraag is wat beter is voor zijn ontwikkeling: een basisplek bij Celtic of sporadisch spelen bij City? 

Misschien is hij wel klaar voor een plaats in de eerste elf van The Citizens. Hij zal dan wel moeten concurreren met Martin Demichelis, Eliaquim Mangala (ex-Standard) en uiteraard Vincent Kompany. Verdedigers met meer ervaring dan hij. 

Celtic of City?

Terwijl hij bij The Celts steevast 90 minuten op het veld staat en elk jaar zeker is van Europees voetbal, is dit bij City niet het geval. Zij spelen uiteraard ook jaarlijks in de Champions League, maar of hij daar aan spelen toe zou komen is nog maar de vraag. 

Het is nog niet zeker of hij herenigd zal worden met Kompany of nog een jaartje bij de Schotten zal vertoeven. Celtic-coach Ronny Deila heeft al laten weten een verlengd verblijf van Denayer wel te zien zitten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties