Kemzeke wint de topper in Buggenhout

Gentil Dossche
| 0 reacties
Kemzeke wint de topper in Buggenhout
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een fel gecontesteerd doelpunt nam Klauwaerts Kemzeke de volle buit mee en blijft zo in de running voor een eindrondeticket. Eendracht Buggenhout moest meteen de 3de plaats aan de bezoekers laten.

Beide ploegen startten aan een verschroeiend tempo en al in de openingsminuut was het bijna raak. Na een hoekschop verlengde Omar Goundafi een kopbal van Kevin Harnie nipt over. Kemzeke reageerde met een vrije trap van Rachid Khali die ook iets te hoog mikte (12’). Net na het kwartier krulde Khali een voorzet op de kruising. Aan de overzijde knalde Kristof Broothaers uit een scherpe hoek op Johan De Grave (17’). De bezoekers speculeerden op de counter en Buggenhout liep zich vast op de verdediging. Kort voor de pauze had Soufiane El Mokhtary een goede kans maar kreeg de voorzet van Broothaers onvoldoende onder controle.

Ook na de pauze kwam het initiatief van de thuisploeg. Een verre knal van Stefan Maes ging net voorbij de paal (47’). Ook Khali probeerde het van op afstand en Sander De Batselier moest het schot over de lat tillen (61’). De goed afgedekte Jeoffrey Pinon kon zich even vrij maken maar vlamde naast (69’). Op een nieuwe counter trapte Rachid Khali een afvallende bal in de benedenhoek nadat de zwakke spelleiding voorafgaand buitenspel niet zag (74’). Buggenhout gooide nu alles in de aanval maar ontsnapte aan de doodssteek met goed ingrijpen van De Batselier op de doorgebroken Ismail Ben Ayad (81’).

Volgende zondag trekt Eendracht Buggenhout naar Destelbergen en is Klauwaerts Kemzeke gastheer voor Moerbeke.

Eendracht Buggenhout: De Batselier, Broothaers, Van Der Elst, Harnie, Mouloua (67’ Noben), Pinon, Saerens, Goundafi, El Mokhtary (57’ Zahriou), Maes (67’ Peytier), Van Der Bruggen.

Klauwaerts Kemzeke: De Grave, Behiels, Calle, Coppens, Van De Wiele, Maes, Derop (92’ Weyn), Khali (78’ Kabwekazadi), Cheikh (67’ Ben Ayad), Soetens, Meiresone.

Doelpunt:74’ Khali 0-1

Kaarten: geel: 10’ El Mokhtary, 16’ Maes. Scheidsrechter: Frederik Daenens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2C)

Nieuwste reacties