OHL-voorzitter drukt geruchten de kop in: "Geen financieel drama"

Tom Stroobants
| 2 reacties
OHL-voorzitter drukt geruchten de kop in: "Geen financieel drama"
Foto: © SC

OHL-voorzitter Jimmy Houtput weerlegt de geruchten dat als Oud-Heverlee Leuven niet promoveert, het een financieel drama zou veroorzaken. Donderdag moeten de Leuvenaars op bezoek bij Lierse. Ze gaan om te winnen, al weet Houtput ook dat het niet makkelijk zal worden.

“Wij gaan om te winnen, zoals we eigenlijk altijd doen”, vertelt voorzitter Houtput. “We weten dat Lierse een goede ploeg is met heel wat technische kwaliteiten. Maar wij zijn ook goed voorbereid. We kunnen de wedstrijd in goede omstandigheden aanvatten.”

We hebben alles in eigen handen

Afgelopen weekend liet OHL in eigen huis twee punten liggen tegen Eupen. Houtput wil dat niet dramatiseren. “Het is jammer, vooral de manier waarop. Bij de start van de eindronde denk ik wel dat iedereen tevreden had geweest met 4 op 6 uit de eerste 2 wedstrijden.”

"We staan tweede in het klassement op twee punten van Lierse, met nu een dubbele confrontatie tegen hen voor de boeg. We hebben alles dus in eigen handen."

Geen financieel fiasco

Na één jaar in tweede klasse willen de Leuvenaars opnieuw naar eerste klasse. “Maar het is geen financiële ramp als dat niet het geval zou zijn”, wil Houtput niets van de geruchten weten. “In het tweede jaar kunnen we niet terugvallen op de rugzak van de Pro league. We zullen de budgetten dan wat moeten bijsturen."

"Het zou vooral sportief heel leuk zijn mochten we volgend jaar opnieuw in de Jupiler Pro League uitkomen. Wij zouden dat als club heel graag willen en doen daar dan ook alles voor. Maar het is dus niet zo dat de club gedoemd is om te verdwijnen als het dit jaar niet lukt", besluit de voorzitter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties