Hoort Kompany thuis op de bank?

Tom Stroobants
| 1 reacties
Hoort Kompany thuis op de bank?
Foto: © Photonews

Vincent Kompany maakt zondag mogelijk zijn wederoptreden bij Manchester City. Na enkele weken afwezigheid vanwege een blessure, keert hij tegen Swansea mogelijk terug in de basis. Al gaat het zonder de kapitein beter, vertellen de statistieken ons.

Manchester City-coach Manuel Pellegrini vertelde op de persconferentie dat Kompany zondag misschien in de basis staat. "We zullen morgen de basiself bekijken. Dan zullen we beslissen of Vincent zal starten, of we dezelfde ploeg als vorige week behouden."

Kompany miste dit seizoen al 13 competitiewedstrijden door blessures. In de 23 overige matchen stond hij in de basis. Als we de cijfers van die duels er eens bijnemen, dan komen we tot een verrassende conclusie.

Statistieken niet in zijn voordeel

Zonder hun skipper verloren the Mancunians in de competitie geen enkele match dit seizoen. Het won 10 keer en speelde 3 keer gelijk. Met Kompany erbij is het lichtelijk anders. Zeven van de 23 wedstrijden werden verloren, 12 werden er gewonnen.

Hopelijk heeft Pellegrini deze statistieken ook niet gezien, want dan zal het misschien toch een plaats op de bank worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties