Wie speelt nog waarvoor in de buitenlandse competities: degradatiestrijd

De Wit Bram
| 1 reacties
Wie speelt nog waarvoor in de buitenlandse competities: degradatiestrijd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de Jupiler Pro League is Cercle Brugge reeds veroordeeld tot de 2e klasse en strijdt Lierse in de eindronde voor een verlengd verblijf in de hoogste klasse. Ook in de buitenlandse competities vechten verschillende ploegen tegen de degradatie. Hier krijgt u alvast een overzicht.

In de Bundesliga heeft Hertha de beste papieren voor een verlengd verblijf, maar daarnaast zal het voor Hamburg, Freiburg, Hannover, Paderborn en Stuttgart volop bikkelen worden om erin te blijven. In Duitsland zakken de twee laatsten, de nummer 16 speelt nog een eindronde.

In de Premier League kennen QPR en Burnley hun lot al, maar de strijd om de 18e plek en degradatie te vermijden woedt nog volop. Aston Villa en Leicester lijken het te zullen halen, terwijl Sunderland, Newcastle en Hull nog alles uit de kast zullen moeten halen om erin te blijven.

In de bodem van de Ligue 1 zijn FC Metz en RC Lens reeds veroordeeld. Hoogstwaarschijnlijk zal Evian TG dit rijtje aanvullen. Zij moeten minstens 4 op 6 halen om nog kans te maken op een verlengd verblijf. Met slechts 1 punt uit hun laatste 5 wedstrijden lijkt dit alvast een mission impossible

In de Serie A lijkt alles beslecht. Parma en Cesena zijn al zeker en ook Cagliari lijkt zo goed als zeker veroordeeld. Met nog slechts 3 speeldagen voor de boeg moeten zij een kloof van 8 punten zien te overbruggen op Atalanta.

Ook in de Eredivisie zijn de kaarten geschud op één speeldag van het einde. FC Dordrecht zakt rechtstreeks, terwijl NAC Breda en Go Ahead Eagles nog een eindronde moeten spelen om degradatie te vermijden. 

In de Primera Division is het wel spanning troef. Met nog 2 speeldagen is enkel Cordoba al zeker van degradatie. Eibar, Granada, Deportivo en Almeria zitten in slechte papieren, maar ook Getafe en Levante kunnen nog zakken. In Spanje zakken de laatste 3 ploegen rechtstreeks.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties