Als dat maar goed komt... Suarez komt in CL-finale zijn grootste vijanden tegen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Als dat maar goed komt... Suarez komt in CL-finale zijn grootste vijanden tegen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Komende zaterdag staat de finale van de Champions League tussen Juventus en Barcelona op het menu. Een aantrekkelijke affiche op zich, maar voorts is het ook uitkijken naar de confrontatie tussen Luis Suarez en Giorgio Chiellini.

Op het WK in Brazilië kregen beide heren het met elkaar aan de stok met als gevolg dat Suarez in de schouder van de Italiaanse verdediger beet. Een opmerkelijk incident, en zaterdag komen ze elkaar voor het eerst weer tegen op een grasmat.

De Uruguayaanse spits van Barça lijkt zijn lesje wel geleerd te hebben, maar toch is het afwachten hoe hij zal reageren als Chiellini – daar staat de Italiaan toch wel om bekend – hem een beetje zal treiteren of intimideren.

De bijtclausule

Bijten lijkt evenwel uit den boze. Niet zo zeer omdat het vlees van Chiellini niet lekker smaakt, maar wel om financiële redenen. Toen Suarez tekende in Camp Nou, zou hij namelijk ook akkoord zijn gegaan met de ‘bijtclausule’ in zijn contract.

Het is vrij simpel: het komt erop neer dat als Suarez zijn tanden nog eens in een tegenstander zet, dat hij héél erg diep in de buidel mag tasten. Bij Liverpool kwam hij misschien nog ‘goed’ weg met zulke zaken, maar in Catalonië tillen ze ontzettend zwaar aan dat soort zaken.

Ook geen maatjes met Evra

Voorts is het ook uitkijken naar het duel in het duel tussen Suarez en Patrice Evra. Toen beide heren nog actief waren in de Premier League bejegende Suarez de linksachter racistisch en sindsdien zijn het allesbehalve maatjes. Wij kijken alvast uit naar de finale én de wedstrijd van Luis Suarez. (TC)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties