juvJuventus
barBarcelona
1-1
1-2
1-3
90+7' Neymar (Pedro)
Datum: 06/06/2015 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Finale
Luis Suarez bezorgt wervelend Barça de treble
Luis Suarez bezorgt wervelend Barça de treble
Foto: © photonews

Barcelona heeft een unieke treble weten te realiseren. Na een hoogstaande finale in de Champions League kreeg het Juventus op de knietjes. Luis Suarez zorgde voor het winnende doelpunt, Neymar besliste in de slotminuut: 3-1.

Manuel Gonzalez in Berlijn

Voor zowel Barcelona als Juventus was het duidelijk: vanavond winnen was meteen goed voor een treble, want beide teams wonnen al de competitie en beker in eigen land.

Bij Juventus waren er achterin toch wel wat afzeggingen, waardoor er met een onuitgegeven centraal duo moest worden gespeeld. En die waren na drie minuten al helemaal uit verband gespeeld.

Rakitic zet Barça snel op rozen

Een totaalactie over 16 passes was het, met de uitiendelijke assist van Iniesta op Rakitic en meteen prijs. In een verder wervelde eerste helft waren de Spanjaarden ook gewoon baas over de match, maar Neymar en Messi zagen hun kansen net naast gaan.

En voor al de andere kansen was er een alweer geweldige Buffon in de Italiaanse kooi: hoe hij Dani Alves van de 2-0 hield, werkelijk wonderbaarlijk.

Veel voer voor discussies

Pogba? Die had twee keer geel kunnen krijgen. Vidal? Die had in de eerste helft al twee keer geel kunnen krijgen, of zelfs direct rood. Een doelpunt van Neymar werd - terecht - afgekeurd wegens buitenspel.

Maar Pogba had ook een strafschop mogen hebben na een trekfout van Dani Alves. En dat die elfmeter niet werd gefloten, zal de Italianen hoog zitten.

Temeer meteen na die actie Suarez de 2-1 tegen de touwen drukte. Messi drukte af, Buffon pareerde, maar de gebeten hond van vorig jaar kon profiteren. Zo was de gelijkmaker van Morata even daarvoor snel terug uitgewist.

Xavi kwam nog in voor Iniesta en kreeg zo een gedroomd afscheid. De Oude Dame probeerde het nog, maar scoren zat er niet meer in voor Juve. Neymar deed vlak voor affluiten de boeken helemaal toe na een scherp uitgespeelde counter.

En zo is de treble al bij al gewoon verdiend voor de Catalanen. Het feestje in Berlijn en Barcelona kan losbarsten.

Herbeleef Juventus - Barcelona

Vooraf

Champions League