The Road to Berlin: Catalaanse suprematie, Italiaanse heropstanding

The Road to Berlin: Catalaanse suprematie, Italiaanse heropstanding
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag staat Berlijn in het teken van de Champions League-finale. Juventus en FC Barcelona strijden niet alleen om de gouden plak, maar ook meteen om de felbegeerde treble. Maar hoe verliep hun weg naar de eindstrijd?

Door Manuel Gonzalez en Cédric De Volder

Juventus: rotslechte start, uiteindelijk zelfs de Koninklijke gewipt 

Medio oktober van vorig jaar geloofde geen kat in de overlevingskansen van Juventus. De Oude Dame werd ingedeeld in een groep met Malmö FF, Olympiakos Piraeus en Atlético Madrid

De Europese winter was in gevaar na verliespartijen tegen Olympiakos én Atlético. Uiteindelijk werd op de laatste speeldag van de groepsfase de kwalificatie veiliggesteld tegen los Colchoneros.

En vanaf daar was de Italiaanse trein vertrokken. Borussia Dortmund werd in het eigen Signal Iduna Park verslagen met zware 0-3-cijfers, AS Monaco kreeg amper kansen en ook Real Madrid werd in de halve finale gewipt.

Barça: Catalaanse stoomtrein, enkel PSG en Bayern kregen een woord

FC Barcelona denderde dan weer als een hogesnelheidstrein naar Berlijn. Barça kreeg in de groepsfase dan wel een nederlaag aangesmeerd bij Paris Saint-Germain, maar verder waren APOEL Nicosia en Ajax geen partij. 

Na de jaarwisseling gingen Manchester City en nog een keertje PSG voor de bijl. In de halve finale werd Bayern München in een 'droomfinale' aan de kant gezet. Der Rekordmeister won dan wel in eigen huis, maar het kalf was na de heenwedstrijd al verdronken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties