Ook Beerschot snapt het eventjes niet meer: "Reeksindeling is te gek voor woorden"

Martijn Goethals
| 32 reacties
Ook Beerschot snapt het eventjes niet meer: "Reeksindeling is te gek voor woorden"
Foto: © Photonews

De voorlopige reeksindeling van derde klasse blijft de gemoederen beroeren. Eerder liet Rupel Boom al weten dat het ongelukkig is met de verdeling. Ook Beerschot Wilrijk-coach Spaenhoven is niet blij met de gang van zaken. "Dat wij wel tegen Ciney en niet tegen Boom spelen is te gek voor woorden."

Door Martijn Goethals

De oefenmeester van De Kielse Ratten legt de schuld hiervoor evenwel niet bij de bond. “Het zijn de clubs die uiteindelijk een voorstel mogen indienen. En ik stel dan vast dat de connectie tussen de West-Vlaamse, Oost-Vlaamse en Henegouwse clubs veel meer synergie vertoont als die van de Antwerpse ploegen."

"Ik heb wel de indruk dat er bij de Antwerpse clubs vooral veel praat achteraf is. Er had misschien wat meer gelobbyd kunnen worden. Dat had deze onaangename situatie kunnen voorkomen."

Ons doel blijft stijgen naar tweede klasse

"Het is vooral jammer voor de supporters. Het is te gek voor woorden dat we derby's tegen Rupel Boom en Bornem moeten missen. En wel naar Sprimont of Ciney moeten gaan, wat voor onze supporters ook niet leuk is waardoor er minder fans de oversteek zullen maken. Wat voor Sprimont en Ciney ook een slechte zaak is."    

"Maar we moeten ons er maar op voorbereiden. Ons doel blijft stijgen naar tweede klasse, wat de reeksindeling ook is. Als we volgend jaar in tweede klasse zouden spelen, dan moeten we ook op verplaatsing naar een Virton."

Een gemiste kans

"Uiteindelijk is er elk jaar wel één ploeg die benadeeld wordt. Vorig jaar was dat Berchem Sport, dit jaar is het Rupel Boom. Deze reeksindeling is bovendien extra vreemd met het oog op de herverdeling van het amateurvoetbal volgend jaar. Dan wordt derde klasse definitief opgedeeld in een Vlaamse en een Waalse reeks. Dat ze hier nu al niet meteen een stap in die richting zetten, is een gemiste kans om de verdeling volgend jaar simpeler te maken."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties