Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Twee kwelduivels knikkeren Charleroi uit Europa League!

Zorya Luhansk wint terugwedstrijd van Charleroi met 3-0

Charleroi moest vanavond proberen om een 0-2 nederlaag tegen Zorya Luhansk goed te maken. Zonder succes, want ook in de terugwedstrijd was de ploeg uit Oekraïne te sterk. Ljubenovic en Malinovskiy maakten het verschil.

Al snel bleek dat het een erg moeilijke opdracht zou worden voor de Zebra’s. Luhansk stond goed georganiseerd en de troepen van Mazzu vonden maar moeilijk oplossingen. Roman Ferber probeerde wel, maar moest voor rust al geblesseerd het veld verlaten.

Zorya hield de boel onder controle en bewees andermaal dat ploegen uit Oekraïne moeilijk te ontwrichten zijn, dat heeft Club Brugge vorig seizoen ook mogen ondervinden tegen Dnipro.

Luhansk heeft geen bekende namen in de rangen, maar een goed voetballende ploeg is het zeker. Budkivskiy had de kans om de wedstrijd vlak voor rust dood te maken. Maar na een splijtende pass in de rug van de verdediging, kwam hij net een schoenmaat te kort om de bal binnen te duwen.

Malinovksiy en Ljubenovic op dreef

Maar Zorya vond wel een andere killer met dienst. Vorige week was het Malinovskiy, vandaag kreeg hij gezelschap van Ljubenovic. Met twee goals in amper tien minuten onderging Charleroi hetzelfde scenario als op Mambourg. Malinovskiy deed er in blessuretijd nog een schepje bovenop na een sublieme aanval.

Mazzu en co kunnen zich nu volledig concentreren op de competitiewedstrijd volgend weekend tegen Club Brugge. Voor Zorya Luhansk gaat het Europese sprookje verder, met misschien een plaats in de groepsfase van de Europa League en dan wie weet Dnipro achterna.