beeBeerschot
Berchem Sport
Datum: 13/09/2015 15:00
Competitie: 2e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot-Wilrijk verliest eerste punten op het Kiel

Beerschot-Wilrijk en Berchem Sport delen de punten: 2-2

Beerschot-Wilrijk verliest eerste punten op het Kiel
Foto: © SC

Beerschot-Wilrijk heeft voor de tweede keer in vier dagen punten verloren. In eigen huis werden de ratten getemd door Berchem Sport. De eerste derby sinds 1988 kende zo geen winnaar, al zullen vooral de bezoekers blij zijn met een puntje: 2-2.

Aernout Van Lindt in Antwerpen

6000 abonnementen verkocht Beerschot-Wilrijk dit seizoen, meer dan 9000 supporters tekenden present voor de klepper met Berchem Sport. Beide teams stonden met 10 punten helemaal bovenaan in de stand en het belang van de wedstrijd kon dan ook niet onderschat worden.

De bezoekende coach Stef Van De Velde gaf vooraf aan dat Beerschot de absolute topfavoriet is, maar "we kennen ook hun zwaktes en daar gaan we op inspelen. We hopen op een puntje, dat zou al een stunt zijn." Hij vatte de wedstrijd aan met Ruben Smet op de bank: Sulmon mocht onder de lat plaatsnemen na 1 training.

Slordigheden troef

Echt genieten deden we niet van wat we op de mat zagen op het Kiel. Portier en co grossierden in slechte inspeelpasses, veel tempo zat er ook niet in de match. Sulmon moest zich onderscheiden op een vrije trap van Losada, maar via Van Kruyssen en Carrez was het toch Berchem dat vanop de counter gevaarlijk was.

Tien minuten voor rust werd Beerschot-Wilrijk wakkergeschud door de 0-1: een mooie actie van Gregory Carrez werd door Nick Carrez tegen de touwen gewerkt. Via Fockaert en Snoeys werd alles nog voor de koffie goedgemaakt. 

Beerschot-Wilrijk laat zich in slaap wiegen

Wie had verwacht dat Beerschot-Wilrijk in de tweede helft snel orde op zaken zou stellen en de voorsprong zou uitbouwen ... kwam bedrogen uit. Het tempo zakte bijwijlen nog meer, Berchem Sport bleef op de counter loeren.

De thuisploeg liet zich in slaap wiegen en tien minuten voor tijd was daar dan plots de 2-2 via Menco Deryck, al was het meer dan ooit holderdebolder. Beerschot-Wilrijk probeerde nog, maar had niet meer de kracht om de forcing te voeren. Het verliest zo dure punten en blijft naast Berchem Sport in de stand.

Opstellingen

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
De Jonghe Jimmy 90' -
Snyders Jef 90' -
Pietermaat Tom 90' -
Meeus Hannes 90' -
Portier Anthony 90' -
Vansimpsen Ratko 90' -
Losada Hernan   82' -
Snoeys Wesley 90' -
Fockaert Jimmy 72' -
De Beule Davy 64' -
Geudens Kevin 90' -
  Bank G Beoordeel
Schaessens Jaric 26' -
Verhoeven Vincenzo 18' -
Daal Dyron   8'  

Berchem Sport Berchem Sport

  Speler G Beoordeel
Coly Badiane Amadou 90' -
Kamneng Djoum Boris 90' -
Sulmon Kristof 90' -
Mununga Joany   90' -
Van Minnebruggen Matti 90' -
van Kruijssen Jelle   90' -
Absisan Jawad   75' -
Deryck Menco  90' -
Paridaans Sjors 90' -
Carrez Gregory A 90' -
Carrez Nick 82' -
  Bank G Beoordeel
Faes Marc 15' -
Geuens Wesley 8'  
Audenaert Dylan -  
Herbeleef Beerschot - Berchem Sport