De rapporten van de Buffalo's: erg dapper gevochten

De rapporten van de Buffalo's: erg dapper gevochten
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent heeft zijn intrede in de Champions League niet gemist. De Buffalo's sleepten met negen man een oververdiend gelijkspel uit de brand. Welke Gentenaars blonken uit op matchdag 1 in Europa? De rapporten.

Matz Sels 9

Kansloos op de bal van Jallet, verder een erg degelijke wedstrijd. Hield Lacazette meermaals van een doelpunt na de koffie, was een rustpunt en deed zijn ding. En dan pakte hij de strafschop van Lacazette! 

Nana Asare 7

Erg vaak offensief mee in de strijd. Aanspeelpunt nummer 1 richting de aanvallers, verzette enorm veel meters en had niet al te veel moeite met Valbuena en co.

Stefan Mitrovic 6

Had het bijwijlen toch iets moeilijker. Zeker in de eerste helft leek hij nog niet helemaal klaar. Pikte het niveau wel op en speelde zijn match, veelbelovend voor de toekomst.

Lasse Nielsen 7

Soms de redder in nood van Mitrovic, andere keren zelf slecht in de opbouw. Groeide wel in de match. Degelijke tot erg goede partij.

Renato Neto 8

Fantastische eerste helft - al had hij misschien ook moeten scoren vlak voor de koffie. Iets minder aanwezig met 10 tegen 11 in de tweede helft, maar wel erg belangrijk.

Sven Kums 9

Leider. Onbetwistbare leider. Aanspeelpunt, rustpunt, pivot wanneer nodig. En dan die assist op Milicevic: weergaloos. 

Thomas Foket 6

Op rechts soms heel erg hoog gaan spelen, zoals het van hem verwacht wordt. Iets te weinig in het spel betrokken om echt zijn kunnen te laten zien. Rood en penaltyfout in de absolute slotfase.

Brecht Dejaegere 4

Speelde 41 erg leuke minuten, maar liet daarna zijn team in de steek met een erg domme tackle over de bal op Gonalons. Kwam daar gewoon te laat, zonde.

Danijel Milicevic 6 (OUT '82)

Niet de beste man van Gent in aanvallend opzicht. In de eerste helft iets te veel alleenspelend, forcerend. Sommige coaches wisselen dan, Vanhaezebrouck liet hem staan. Maker van de 1-1, dus volksheld van de Ghelamco.

Moses Simon 6 (OUT '70)

Zat vaak in de achterzak bij de vinnige verdedigers van Lyon. Werd hard aangepakt en was zo wel een afweersysteem van de andere creatieve spelers.

Laurent Depoitre 9

Baas, beest, Depoitre. Bijzonder sterk: geen probleem met vaak twee verdedigers in de buurt. Mikte een bal op de lat, 

Benito Raman 6 (IN '70, OUT '89)

Goede invalbeurt, op niveau. Kreeg tien minuutjes voor tijd een mogelijkheid, maar deed het alleen. Moest er meteen weer af na de rode kaart voor Foket.

Thomas Matton (IN '82)

Kwam te laat in voor een beoordeling.

Rafinha (IN '89)

Kwam in toen Gent met negen viel. Te laat voor een beoordeling.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties