Reactie Vanhaezebrouck sakkert: "Met gelijk aantal spelers hadden we zo goed als zeker gewonnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Vanhaezebrouck sakkert: "Met gelijk aantal spelers hadden we zo goed als zeker gewonnen"
Foto: © photonews

AA Gent sprokkelde bij zijn debuut in de Champions League één puntje tegen Olympique Lyon. De Buffalo's eindigden de wedstrijd met negen man, al had Hein Vanhaezebrouck de wedstrijd graag met een gelijk aantal spelers willen uitspelen. "Ik ben er bijna zeker van dat we dan zouden gewonnen hebben."

Timothy Collard in Gent

“Ik ben tevreden dat we hier toch een punt pakken. Al hadden het er ook drie kunnen zijn, hé. Ik vind het gewoon heel erg jammer dat we deze match niet met een gelijk aantal spelers hebben kunnen spelen. Ik ben er bijna zeker van dat we dan zouden gewonnen hebben."

Over de rode kaarten discussieerde Vanhaezebrouck niet. “De rode kaarten waren terecht. Allebei. Maar als wij het iets slimmer uitspelen, dan vallen er langs de andere kant ook twee rode kaarten. Depoitre wordt door Umtiti langs achter aangetrapt, bijvoorbeeld.”

"Laurent mist nog dat tikkeltje ervaring, maar hij was outstanding"

“Als hij zich laat vallen in plaats van recht te staan en terug te duwen, dan krijgt Umtiti rood en is het tien tegen tien. Maar Laurent mist in zulke fasen nog dat tikkeltje ervaring. Voor de rest was hij echt outstanding.”

Over het tegendoelpunt was Vanhaezebrouck minder te spreken. “Er vergeet iemand Jallet te pakken, dat is simpel, hé. Maar ik kan mijn jongens echt niets verwijten. Als ik zie hoe hard ze zich vanavond hebben ingezet. Ik ben heel erg fier op mijn jongens.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties