Henk Rijckaert blikt met humor vooruit naar Gent-Lyon: "Ik zou nog niet mogen meedoen als ik 30.000 euro betaalde"

Henk Rijckaert blikt met humor vooruit naar Gent-Lyon: "Ik zou nog niet mogen meedoen als ik 30.000 euro betaalde"
Foto: © photonews

KAA Gent staat vanavond voor zijn eerste match ooit in de Champions League. De tegenstander van dienst is Olympique Lyon. Omdat het niet altijd puur over over de speelwijze en tactiek van Hein Vanhaezebrouck moet gaan, gingen wij ten rade bij stand-up comedian Henk Rijckaert.

Door Timothy Collard

Rijckaert is op en top Gentenaar, maar als het op voetbal aankomt is hij naar eigen zeggen een 'buitenstaander'. Zijn vrouw daarentegen… Die is op en top Buffalo-fan. “Ik volg AA Gent een beetje, maar het is vooral mijn vrouw die écht fan is.”, steekt Rijckaert van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com.

“Wie bij de hond slaapt, krijgt zijn vlooien, zeggen ze wel eens, hé. Bij ons thuis is het eigenlijk een beetje de omgekeerde wereld. Mijn vrouw die gaat vanavond naar het stadion, terwijl ik thuis blijf.”

"Ik hoop dat al die fans blijven komen. Gent heeft hard gewerkt om te staan waar het staat"

Na het behalen van de titel is de eerste wedstrijd in de Champions League ooit een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de Buffalo’s. “Je voelt wel dat de spanning stijgt bij de fans. Er wordt naar toegeleefd. Dat is ook zo bij competitiewedstrijden, maar dit is toch nog net iets specialer.”

“Wat ik tof vind, is dat het stadion nu vaak vol zit. Iedereen is enthousiast. Laat ons hopen dat die mensen blijven komen als het een beetje minder gaat, hé. Gent heeft hard gewerkt om te staan waar het nu staat. Dan ben je het als fan ook verplicht om je ploeg te steunen. Ook als het een beetje minder gaat.”

"Zelfs als ik 30.000 euro op tafel leg, zou ik nog niet mogen meespelen"

Als Gent vanavond wint van Lyon, dan strijken de spelers ieder 30.000 euro op. Een aardige winstpremie. “Voor dat geld zou ik ook wel eens een matchke willen spelen. Al denk ik wel dat ik zelf 30.000 euro op tafel zou moeten leggen om te mogen meedoen."

"En dan nog... Als hij mijn voetbalkwaliteiten zou zien, dan zou Hein Vanhaezebrouck mij nog niet opstellen”, lacht Rijckaert.

“Het is en blijft natuurlijk de eeuwige kritiek aan het adres van voetballers: dat ze te veel verdienen. Akkoord, ze verdienen goed hun boterham. Maar er staat toch veel druk op die mannen. Ik vind het al spannend als ik moet optreden voor 600 mensen, bij Gent spelen ze voor het oog van 20.000 supporters.”

Aan een pronostiekje waagt de bekende Vlaming zich tot slot niet. “Ik hoop gewoon dat Gent een goeie match speelt. Het resultaat doet er voor mij persoonlijk niet zo zeer toe. Ik zie liever goed voetbal, dan een saaie match met een doelpunt in minuut 90.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties