Dejaegere en Foket verklaren rode kaarten: "Wilde hem niet raken" en "Ik nam de juiste beslissing"

Dejaegere en Foket verklaren rode kaarten: "Wilde hem niet raken" en "Ik nam de juiste beslissing"
Foto: © photonews

Thomas Foket en Brecht Dejaegere pakten woensdagavond allebei rood in de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon. "Dit is mijn eerste rode kaart", klonk het na de match in koor bij de jonkies, die hun uitsluiting uitlegden.

Timothy Collard in Gent

“Het komt hard aan”, stak Dejaegere van wal na het gelijkspel. “Ik zat goed in de match, voelde me goed en speelde ook goed. Ik kreeg zelf ook een trap, waarvoor mijn tegenstander rood had kunnen krijgen. Daarom wilde ik mij daarna misschien net iets meer beschermen, met die rode kaart tot gevolg.”

“Ik wilde vol voor de bal gaan en had absoluut geen intentie om Gonalons te raken. Ik zou de beelden moeten terugzien om te zien of het echt zo erg was… Is het op de beelden te zien dat ik over de bal tackle? Dan kan je als scheids rood geven”, gaf de middenvelder eerlijk toe.

"Uiteindelijk nam ik de juiste beslissing" -

En ook Foket kwam terug op zijn rode kaart. “Ik zag geen andere oplossing meer en daarom besloot ik om in te grijpen. Op het moment zelf was het natuurlijk balen, maar achteraf gezien heb ik toch de juiste beslissing genomen", refereerde Foket met de glimlach naar de redding van Matz Sels bij de strafschop.

“Ik wou mijn tegenstander gewoon zo veel mogelijk hinderen zodat er geen doelpunt uit die actie verder kwam. Aan rood dacht ik niet. Ik dacht enkel en alleen ‘ik moet hem afstoppen’, meer niet.”

“Ik schrok even toen ik mij omdraaide en die rode kaart zag. Maar ik besefte wel onmiddellijk dat het terecht was. Daarna was het gewoon hopen dat onze held die bal pakte. En dat deed hij.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties