Van Meir slechts tijdelijk T1 bij Lierse: "De club kent mijn standpunt"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Van Meir slechts tijdelijk T1 bij Lierse: "De club kent mijn standpunt"
Foto: © photonews

Opmerkelijke ommekeer bij Lierse: Eric Van Meir is er sinds kort opnieuw hoofdtrainer. Het wordt echter maar een korte opdracht, want het boegbeeld van geel-zwart heeft geen ambitie om T1 te blijven. Dat zegt Van Meir in een gesprek met onze redactie, dat hem als eerste strikte voor een reactie.

Door Timothy Collard

“Het is niet mijn ambitie om hoofdcoach te blijven”, steekt Van Meir van wal in een gesprek met Voetbalkrant.com. “De club kent mijn standpunt en heeft daar ook begrip voor. Het bestuur gaat nu in alle rust op zoek naar een nieuwe coach."

De Pallieters zullen hun tijd nemen om een geschikte coach te vinden, zo geeft Van Meir aan. “Het moet iemand zijn die de filosofie van Lierse volgt. Niet iemand die hier binnen wandelt en meteen vijf versterkingen vraagt, dat kan niet de bedoeling zijn. Die zoektocht zal even in beslag nemen, en tot die tijd ben ik T1.”

"We willen zo hoog mogelijk eindigen" -

“Ik had liever gehad dat ik het roer niet moest overnemen. Het komt door de slechte resultaten, en dat is natuurlijk nooit fijn, hé. Ik ga mijn stinkende best doen om Lierse terug te brengen naar waar het hoort te staan: de bovenste regionen van het klassement.”

Ondanks de gemiste start, blijft de ambitie van Lierse onveranderd. “Wij willen bij de eerste acht eindigen, want wij zijn een profclub. En daar hebben we de kwaliteiten voor. We hebben nood aan een reeks(je) en we gaan zo hoog mogelijk proberen te eindigen”, besluit Van Meir.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)

Nieuwste reacties