Overzicht CL: Real wint de topper, City aan de leiding na zege in Spanje

Manuel Gonzalez
| 9 reacties

Op deze vierde speeldag in de Champions League was de topaffiche de wedstrijd tussen Real Madrid en PSG. Beide teams hadden nog geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd in deze campagne, dus op een doelpuntenfestival moesten we niet meteen rekenen in Bernabeu.

Real Madrid - PSG 1-0

PSG maakte het Real behoorlijk lastig en miste vooral in de eerste helft een resem kansen. Aan de overkant viel het doelpunt wél, na dik een halfuur spelen. Met een combinatie van geluk en kunde scoorde invaller Nacho bij een van zijn eerste balcontacten het enige doelpunt van de wedstrijd. Dankzij deze zege is de Koninklijke al zeker van de volgende ronde.

Sevilla - Manchester City 1-3

Nog in Spanje was ook het treffen tussen Sevilla en Manchester City een mooie affiche. Minder spanning daar: met Kevin De Bruyne op de bank nam City een vliegende start. Na goed tien minuten stond het al 0-2 via Sterling en Fernandinho. Sevilla kwam nog terug tot 1-2, maar na de 1-3 van Bony kwam de zege van City nooit meer in gevaar. Kompany en co zijn al verzekerd van een plaats in de knock-out fase.

Borussia Mönchengladbach - Juventus 1-1

Manchester City en de Champions League, het lijkt zo eindelijk goed te komen. De ploeg van Pellegrini staat immers aan de leiding in groep D. Juventus liet twee punten liggen op het veld van Gladbach. En het had erger gekund. Zo had Buffon in de slotminuten een schitterende redding in huis op een poging van een invaller Hazard.

Manchester United - CSKA Moskou 1-0

Scoren: het blijft o zo moeilijk voor Manchester United. Tegen CSKA leek het weer een frusterende avond te gaan worden, tot Rooney voor de verlossing zorgde. Na 404 minuten eindelijk nog eens een doelpunt voor The Red Devils. Goed voor een zege met het kleinste verschil.

PSV - Wolfsburg 2-0

PSV pakte op eigen veld een knappe en verdiende zege tegen Wolfsburg. Beide doelpunten vielen na de pauze. Locadia en De Jong waren de helden in Eindhoven. PSV is op die manier nog in de running voor de tweede stek in groep B. United is leider, met één punt voorsprong op Wolfsburg en PSV.

03/11/2015 16:00Astana - Atlético Madrid0-0
03/11/2015 20:45Shakhtar Donetsk - Malmö FF4-0
03/11/2015 20:45Real Madrid - PSG1-0
03/11/2015 20:45Manchester United - CSKA Moskou1-0
03/11/2015 20:45PSV - VfL Wolfsburg2-0
03/11/2015 20:45SL Benfica - Galatasaray2-1
03/11/2015 20:45Bor. Mönchengladbach - Juventus1-1
03/11/2015 20:45Sevilla - Manchester City1-3