De ultieme Gentse 12e man! Geen tickets? Dan huur je gewoon een skybox af bij Olympique Lyon
Diederik Geypen Sander De Graeve Johan Walckiers
Diederik Geypen, Sander De Graeve en Johan Walckiers vanuit Lyon
| 11 reacties

Deze supporters van AA Gent beleefden de avond van hun leven

De ultieme Gentse 12e man! Geen tickets? Dan huur je gewoon een skybox af bij Olympique Lyon
Foto: © SC

Als je niet in het bezoekersvak mag plaatsnemen, dan huur je gewoon een skybox af. Op dat idee kwamen twaalf Gentenaars toen ze te horen kregen dat de Buffalo-fans niet welkom waren in het Stade de Gerland. Het relaas van een doldwaze avond in Lyon.

Een Gents bedrijf zocht enkele dagen geleden contact op met de ticketing van Olympique Lyon. Opzet: een loge afhuren ter waarde van 6.000 euro, te verdelen onder twaalf supporters. Zelden was de '12e man' zó symbolisch.

Het plan werd tot in de puntjes uitgedokterd. De tweetalige David Torcque legde in vlekkeloos Frans contact met de topclub uit de Ligue 1. Shirts, sjaals en andere gadgets van Les Gones die ze aankochten, camoufleerden het blauw-witte hart. Geen steward die in de smiezen had dat deze twaalf Buffalo's de avond van hun leven gingen beleven.

Het geloof in de eigen ploeg was bijzonder groot. Ieder zette 200 euro in op winst van de Belgische landskampioen. Aan een quotering van 5 tegen 1 verdienden ze met de klap de hele trip terug.

Meer zelfs, Frederik De Weerdt gaat wellicht met de volle pot van de Lyon logepronostiek aan de haal. Nog eens 100 euro extra in de pocket, een officieel truitje van Les Lyonnais incluis.

Want zo geschiedde. Achterkomen na een treffer van Jordan Ferri, gelijkmaken en in de slotseconden met de zege gaan lopen. Zoeter kon deze onverhoopte uitzege in de CL niet smaken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21568 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties