Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Old Trafford
Engeland: 't Is zover: het einde van de wereld is gekomen voor Van Gaal

Norwich City was in The Theathre of Dreams te sterk voor Manchester United

Louis van Gaal had voor de wedstrijd gezegd dat er geen andere keuze was dan winnen tegen Norwich City of dat het het einde van de wereld voor hem zou betekenen. Wel, Man U verloor in het eigen stadion. Nu zullen we weten of daar ook consequenties aan verbonden zullen worden.

Manchester United-Norwich City 1-2

Marouane Fellaini stond bij de thuisploeg nog eens in de basis, maar werd op het uur vervangen. Louis van Gaal zag zijn team in de eerste helft immers niet veel klaarmaken en zelfs op achterstand komen via Cameron Jerome. En het werd erger toen Tettey op assist van diezelfde Jerome de score verdubbelde in de tweede helft.

Martial maakte er iets daarna 1-2 van op aangeven van Rooney. Maar veel weerwerk konden/wilden de spelers van de Engelse topclub blijkbaar niet geven. Louis van Gaal lijkt dus ook op weg naar de uitgang, want de kritiek van de fans op Twitter was snoeihard. Manchester United zakt zo naar de vijfde plaats.

Everton-Leicester City 2-3

In Engeland moeten ze er mee rekening beginnen houden dat Leicester City echt wel een titelkandidaat is. Op het veld van Everton hadden ze twee penalty's nodig, maar op de winst viel weinig af te dingen. Everton had wel het meeste balbezit, maar kon daar weinig kansen uit puren.

Na 27 minuten ging de bal een eerste keer op de stip en Riyad Mahrez trapte perfect in het hoekje. Vijf minuten later maakte Lukaku na geharrewar voor doel de stand gelijk met zijn achtste doelpunt in acht matchen. In elke match eentje! Niet slecht.

Maar daarna was het weer Leicester, de trotste leider in de Premier League. De bal ging in de tweede helft een tweede keer op de stip en Mahrez koos nu de andere hoek. Vardy zette Okazaki op weg naar de 1-3 en daarmee was het boeken toe. Mirallas scoorde in de slotfase nog de aansluitingstreffer, maar verder kwamen ze niet meer.

Chelsea-Sunderland 3-1

Chelsea, zonder Eden Hazard, nam vrij makkelijk de maat van Sunderland. Ivanovic, Ledesma en Oscar (penalty) hadden er in het post Mourinho tijdperk al 3-0 van gemaakt alvorens Sunderland via Borini iets terug kon doen.