Twente-watcher gelooft niet in Brussels avontuur: "Anderlecht is zo goed als kansloos"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 11 reacties
Twente-watcher gelooft niet in Brussels avontuur: "Anderlecht is zo goed als kansloos"
Foto: © photonews

Anderlecht leek deze winter geen nieuwe speler meer te halen, tot begin deze week plots Hakim Ziyech aan paars-wit werd gelinkt. Hoe groot acht men in Nederland de kans dat de dure spelmaker richting Brussel trekt?

"Anderlecht is zo goed als kansloos", vertelt Peter Wekking, die FC Twente van nabij volgt voor Voetbal International, in gesprek met Voetbalkrant.com. "Ziyech is een mannetje dat zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar een groot voetballand."

Anderlecht ligt niet op het puntje van zijn tong

Twente-volger Peter Wekking

"Italië en Spanje liggen hem bovendien beter dan Engeland of Duitsland. Met het hoge tempo heeft hij het nog moeilijk. Ik denk niet dat wanneer je aan Ziyech vraagt waar hij naartoe wil, dat Anderlecht op het puntje van zijn tong ligt."

De Belgische recordkampioen woonde vrijdag niet als enige de partij tegen Heracles Almelo bij. Ruim veertig scouts tekenden present in De Grolsch Veste. Anderlecht maakt net als de Nederlandse topclubs op financieel vlak geen schijn van kans, klinkt het. De Tukkers hebben het geld immers broodnodig.

"Er is een overeenkomst tot herfinanciering van de club waar de gemeente Enschede een rol in speelt", gaat Wekking verder. "Een van de voorwaarden is dat FC Twente de eerste 4,8 miljoen euro die via transfers binnenkomt, aan de kant schuift."

De teller van FC Twente loopt pas vanaf 4,8 miljoen euro

- Twente-volger Peter Wekking

"Vanaf dan begint de teller pas te lopen. Als Twente 6 miljoen en Bram Nuytinck (die Anderlecht vooralsnog niet laat vertrekken, nvdr.) kan krijgen, dan blijft er netto slechts 1,2 miljoen euro over. Daar kan het bestuur geen nieuwe spelers mee aantrekken."

"Twente zal zeker 8 à 10 miljoen willen vangen. Iedereen gaat er overigens van uit dat Ziyech weggaat, maar ik houd er rekening mee dat hij het seizoen afmaakt. De club vecht immers nog steeds om het behoud."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties