Overzicht buitenland: MSN dartelt, Lukaku sukkelt, Mertens triomfeert, ...

Niet enkel in de Croky Cup werd vanavond gevoetbald, ook in het buitenland stonden er op woensdagavond bijzonder veel duels op het programma. Wij zetten de belangrijkste zaken voor jullie op een rijtje.

In de Copa del Rey speelden Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez opnieuw een tegenstander op een hoopje. Deze keer was Valencia het kind van de rekening. De twee doelpunten van Suarez? Heerlijk. Het poortje van Neymar? Fantastisch. Ook Messi scoorde en bij de rust was het al 3-0 en stond Valencia met een man minder.

In de tweede helft maakte Lionel Messi zijn hattrick rond: 5-0, meteen ook de 500e goal van Messi in zijn carrière als ook de goals van de jeugdploegen van Argentinië meetellen. Kan ik ook, dacht Suarez, en hij legde er nog eens twee binnen!

Watford - Chelsea 0-0 en Everton - Newcastle United 1-0

Ook in Engeland twee interessante duels, mét Belgen. Thibaut Courtois stond onder de lat bij Chelsea en was misschien wel de man van de match, want hij hield Watford diverse malen van een doelpunt. Exemplarisch, dat Watford de betere ploeg is in een wedstrijd tegen Chelsea.

Everton zag dan weer Romelu Lukaku uitvallen. Hij werd snel verzorgd voor zijn rug, speelde uiteindelijk toch door en ging er bij de rust uit. Lennon scoorde halfweg de eerste helft wel een belangrijk doelpunt voor zijn team.

Serie A

In Italië een hele speeldag op het programma, waaruit Napoli opnieuw als winnaar kwam. Higuain en Callejon hadden het team snel op een 0-2 gezet, Dries Mertens speelde 25 minuten en kon zo meevieren met zijn team.

03/02/2016 20:45Watford - Chelsea0-0
03/02/2016 20:45Everton - Newcastle United3-0