Musonda wil in Spanje blijven, maar zaait onduidelijkheid over keuze nationale ploeg

Caroline Tonnelier
| 27 reacties
Musonda wil in Spanje blijven, maar zaait onduidelijkheid over keuze nationale ploeg

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Real Betis en Charly Musonda Jr, het is voorlopig een bijzonder geslaagd huwelijk. Al is het dan maar tijdelijk. Waar de toekomst van de jonge Belg ligt? Hij gaf zelf alvast een duidelijke hint.

Sinds de komst van Musonda verloor Real Betis nog geen wedstrijd en de verdiblancos willen er dan ook alles aan doen om de speler langer te kunnen houden. Coach Juan Merino gaf al aan dat hij geen seconde zou twijfelen over een permanente overgang. Al lijkt de kans klein dat die er ook komt. Een aankoopoptie werd in elk geval niet bedongen.

Wél zou Musonda ook volgend seizoen uitgeleend worden. Gezien de prestaties van het jonge toptalent zullen er ongetwijfeld heel wat gegadigden zijn, maar het is overduidelijk: de Belg voelt zich uitstekend bij Real Betis, op alle vlakken. Dat zie je op en naast het veld, maar dat gaf hij nu ook zelf aan bij Canal Sur.

International bij... Engeland?!

"Mijn favoriete clubs spelen in La Liga. Toen ik klein was, hield ik al van Barcelona en Real Madrid. Ik leerde Spaans om naar hier te kunnen komen. Nu speel ik bij Betis en ik ben gelukkig."

En volgend jaar? "Ik wil blijven. Dat zit nu aan mijn hoofd, maar ik weet niet wat er volgend jaar zal gebeuren. Ik ben hier gelukkig en de supporters houden van mij. Je weet nooit wat de toekomst brengt, maar het is mogelijk dat ik kan blijven. Het is beter dat ik hier kan spelen dan bij de beloften van Chelsea."

Opvallend genoeg was hij iets minder duidelijk over zijn keuze voor een nationale ploeg. "Ik kan voor België, Zambia en Engeland uitkomen. In Zambia heb ik nooit gewoond. Het is een beslissing die in de toekomst zal genomen worden, en ik zal diegene zijn die ze neem. Met mijn vader praat ik niet over voetbal. Hij zegt dat ik moet focussen en genieten, dat is alles."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties