Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Britannia Stadium
Doelpuntenfestijn voor Duivelse Spurs, Kane en Alli schitteren
Sean Raab

Tottenham Hotspur op vijf punten van eerste plaats na overtuigende zege tegen Stoke City

Tottenham Hotspur ging vanavond, met Rode Duivels Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé in de basis, op bezoek bij Stoke City. Een overwinning was broodnodig voor de Londenaars in de spannende strijd om de titel.

Tottenham maakt een uitstekend seizoen mee en heeft hun kwaliteit nogmaals bewezen, nu op het veld van Stoke City. Harry Kane en Dele Alli waren met twee goals elk, de helden van de avond voor de Londenaars.

Harry Kane bracht Tottenham op aangeven van Dembélé al na 9 minuten met een mooie krul op voorsprong. Vertonghen en Alderweireld hadden achterin wel wat werk met Stoke City-aanvaller Arnautovic. Doelman Hugo Lloris moest een paar keer goed redden. Toch gingen de withemden verdiend de kleedkamers in bij de rust.

In de tweede helft was het de 'Kane en Alli'-show. Youngster Dele Alli zette Tottenham op rozen door de 0-2 tegen de touwen de trappen na 67 minuten. De boeken gingen voor Stoke City helemaal toe wanneer Kane zijn tweede van de avond maakte enkele minuten na de 0-2. Tien minuten voor tijd zet Alli nog de eindstand op het bord met een heerlijke volley, 0-4.

De 0-1 van Harry Kane: