Overzicht buitenland: onemanshow Dries Mertens, slap City

Overzicht buitenland: onemanshow Dries Mertens, slap City

Zowat overal in Europa staat er midweekvoetbal op het programma. Dat betekent dat ook heel wat Belgen in actie komen. Met wisselend succes... We zetten de resultaten in een overzicht.

Napoli - Bologna 6-0

Dries Mertens mocht nog eens starten bij Napoli en solliciteerde meteen voor een vaste stek in de basis. Het begon al met een schitterende assist, maar dat was slechts het begin. In de tweede helft was onze landgenoot goed voor een echte hattrick, waardoor hij de helft van de doelpunten van zijn rekening nam in de 6-0 tegen Bologna.

Newcastle United - Manchester City 1-1

Manchester City en verplaatsingen: het is niet echt een goed huwelijk. Ook niet op bezoek bij Newcastle United, dat in een penibele situatie zit. Aguëro bracht de bezoekers nog wel op voorsprong met zijn honderdste PL-doelpunt, maar Anita sleepte een punt uit de brand voor Mbemba en co. Het beste nieuws voor City was wellicht de terugkeer van Vincent Kompany.

Charlton degradeert

Erg slecht nieuws is er ook voor Charlton. De club van José Riga degradeert naar de League One. Na een 0-0 bij rode lantaarn Bolton Wanderers, al langer veroordeeld, is het lot van de club van Duchâtelet bezegeld.

Real Betis - Las Palmas 1-0

Beter nieuws is er voor Real Betis. Charly Musonda werd uit voorzorg op de bank gehouden, maar mocht na de pauze wel invallen. Het was uiteindelijk Ricky Van Wolfswinkel die in de slotfase tegen een tienkoppig Las Palmas het verschil maakte. De verdiblancos ronden zo de kaap van de 40 punten, wat voldoende zou moeten zijn voor het behoud.

Bayern München - Werder Bremen 2-0

Bayern München is de enige ploeg die nog mag dromen van de treble. En die droom wordt een klein beetje concreter nu de Duitse landskampioen zich plaatste voor de finale in de Duitse beker. Werder Bremen werd met 2-0 opzijgezet.

Lorient - PSG 0-1

Een treble zit er niet in voor PSG, maar een dubbel nog wel. De Parijzenaren hadden de nodige moeite om Lorient te verslaan. Uiteindelijk stond Zlatan op als redder in nood. Met een heerlijke treffer stelde hij een finaleplaats veilig.

PSV - Groningen 2-0

PSV deed wat het moest doen tegen Groningen en legt zo de druk bij Ajax. Het werd 2-0 voor de Lampenclub. Lestienne speelde twintig minuten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties