Deze spitsen moeten mee naar EK volgens 96-voudige Rode Duivel: "Hem heb je nodig"

Deze spitsen moeten mee naar EK volgens 96-voudige Rode Duivel: "Hem heb je nodig"
Foto: © Photonews

Morgen maakt bondscoach Marc Wilmots zijn selectie voor het EK in Frankrijk bekend. Daarbij is het vooral uitkijken naar wie er in de verdediging én de aanval zal rondlopen. Jan Ceulemans, zelf één van de meest succesvolle Belgische spitsen ooit, geeft zijn mening.

En Ceulemans denkt zelf aan het collectief en niet aan de individuele prestaties. "Als hij maar twee diepe spitsen meeneemt, kies ik voor Romelu Lukaku en Christian Benteke", aldus de 96-voudige international. "Het zal daarna in grote mate afhangen van of Divock Origi fit zal geraken."

Of Batshuayi meegaat, zal afhangen van de blessure van Origi

Jan Ceulemans

De enige kans dat Batshuayi erbij loopt, is voor Ceulemans dus als Origi afhaakt. "Batshuayi heeft een goed jaar gespeeld ja. Maar met Origi kan je links en rechts nog uit de voeten. Als hij fit is, gaat hij mee. Want dan heb je meer mogelijkheden."

En Benteke wordt dus - ondanks zijn mindere seizoen - nog steeds boven Batshuayi verkozen. "Ja, Benteke is meer een targetspits en het systeem van de nationale ploeg is daarop gebaseerd. Hij kan een bal bijhouden en is sterk met de kop. Zo een type moet je meehebben."

Lukaku moet het goed doen in de vriendenmatchen en dan zal hij starten

Jan Ceulemans

Maar om te starten? Kan de bondscoach dat maken tegenover Romelu Lukaku, die wel een bereseizoen speelde? "Lukaku gaat zeker zijn kansen krijgen in de vriendenmatchen. Als hij het daarin goed doet, zal hij wel starten. Maar het is handig om Benteke achter de hand te hebben."

Wie neemt u mee?

10%
86%
3%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties