Wilmots heeft Mertens een plaats of twee gedegradeerd

Wilmots heeft Mertens een plaats of twee gedegradeerd
Foto: © SC

We willen even terugkomen op het betoog van Marc Wilmots vorige week donderdag bij de bekendmaking van de selectie van de Rode Duivels. Daarbij lijkt hij één speler serieus gedegradeerd te hebben.

Dries Mertens lijkt immers de prijs te betalen voor zijn invallersstatuut bij Napoli. De 29-jarige flankspeler was immers titularis geworden op rechts, maar de bondscoach kiest daar voor Divock Origi en Yannick Ferreira-Carrasco. Waarom? Beide spelers hebben Europees uitgeblonken en de bondscoach wil op rechts blijkbaar een combinatie van snelheid, techniek... en kracht.

Maar daardoor is Mertens wel tweede optie geworden op... links. Toch vreemd voor een speler die bijna altijd vanop rechts acteerde. En die nu dus een wisselstuk is geworden voor Eden Hazard.

Uit bovenstaande statistieken blijkt dat Mertens in de competitie een meer bepalende rol had dan Origi en Carrasco. Maar de polyvalentie van Origi, die ook centraal en links uit de voeten kan, spreekt Wilmots natuurlijk aan. En over Carrasco had hij het volgende te zeggen: "Al gezien hoe die jongen speelt op het allerhoogste niveau?" De speler van Atlético verdiende zijn selectie dus vooral in de Champions League, waarvan hij nog de finale speelt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties