Anderlecht realiseert toptransfer, maar... hoe komt hét voormalige Roemeense toptalent in België terecht?

Redactie
| 22 reacties
Anderlecht realiseert toptransfer, maar... hoe komt hét voormalige Roemeense toptalent in België terecht?

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Na veel vijven en zessen heeft RSC Anderlecht Alexandru Chipciu beet. Maar dé vraag wordt toch gesteld: hoe belandt dé sterspeler van Roemenië opeens bij RSC Anderlecht?

Ter verduidelijking: enkele seizoenen geleden werd Alexandru Chipciu bestempeld als dé vedette van het Roemeense voetbal. Vooral blessures hebben ervoor gezorgd dat hij vandaag niet bij een Europese topclubs aan de slag is.

De waarde van een voetballer wordt meestal aan het loonbriefje afgewogen. Chipciu had volgens Het Laatste Nieuws een topcontract bij Steaua Boekarest. Althans, naar Oostbloknormen. Hij schreef jaarlijks minstens een half miljoen euro bij op de bankrekening.

Scheenbeenbreuk, knieblessure, spierblessures,...

Blessures hebben de inmiddels 27-jarige international afgeremd. Een scheenbeenbreuk, een knieblessure, diverse spierblessures,… Chipciu heeft de voorbije jaren de binnenkant van de lappenmand uitvoerig kunnen bestuderen.

Maar geen nood. Op het EK bewees de flankaanvaller fit én klaar te zijn voor de dienst. Anderlecht heeft met Chipciu een absolute topper binnengehaald. Eentje die zeker en vast zijn stempel zal drukken in onze bescheiden pintjesliga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties