Is Barcelona klaar voor het nieuwe seizoen? Defensie lijkt het grootste vraagteken

Caroline Tonnelier
| 19 reacties
Is Barcelona klaar voor het nieuwe seizoen? Defensie lijkt het grootste vraagteken
Foto: © photonews

In Spanje is het nog even wachten op de aftrap van het nieuwe seizoen. Naar verwachting wordt het weer een titelstrijd tussen Real, Barcelona en Atlético. De Catalanen willen natuurlijk opnieuw zichzelf opvolgen. Zijn ze daar ook klaar voor?

Het grootste wapen van Barcelona is natuurlijk de gouden drietand Messi-Suarez-Neymar, kortweg MSN. De Braziliaan treedt echter met zijn nationale ploeg aan op de Olympische Spelen en dus moet Luis Enrique het voorlopig zonder hem doen.

Dat is uiteraard slechts een tijdelijk gegeven. Al blijft het toch afwachten of Neymar opnieuw zijn topniveau vindt, want de laatste maanden was het net iets minder. Dat hij intussen een nieuw contract tekende, moet toch voor meer stabiliteit zorgen. Ook Messi kende vorig seizoen even een dipje, maar lijkt in de voorbereiding alvast in zijn sas.

Terwijl in de aanval MSN incontournable is, kunnen we in de andere linies wel wat verandering verwachten. Op het middenveld beschikte Luis Enrique over een wel erg brede keuze, zeker nu er met André Gomes nog een topper bijgekomen is.

Het grootste vraagteken is momenteel de defensie. De belangrijkste vertrekker is Dani Alves en intussen zocht ook Bartra, international maar geen vaste waarde bij Barcelona, andere oorden op. Mascherano werd eveneens aan een transfer gelinkt, maar blijft nu toch.

Met Digne en Umtiti zijn er wat nieuwe gezichten in de defensie, maar het is vooral afwachten wie op de positie van Dani Alves zal geposteerd worden. Vidal werd eigenlijk vorig jaar als vervanger gehaald, maar ook Sergi Roberto kan op de rechtsback geplaatst worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties