Zó moet Martinez de Rode Duivels het veld opsturen tegen Spanje: drie man achterin

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Zó moet Martinez de Rode Duivels het veld opsturen tegen Spanje: drie man achterin

De Rode Duivels spelen zaterdag hun allereerste interland onder kersvers bondscoach Roberto Martinez. Hoe moeten de Rode Duivels gaan spelen? Volgens ons doen we het best op deze manier.

De Rode Duivels hadden onder Wilmots vooral last van een acuut gebrek aan een degelijk systeem. De redactie van Voetbalkrant.com stak de koppen bij elkaar en kwam met deze ploegopstelling op de proppen.

Drie man achterin

We raken immers meer en meer gecharmeerd door het systeem dat onder meer Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent hanteert. Bij een doorlichting van de kern van onze Rode Duivels moet dat met de nationale ploeg mogelijk zijn.

Twee buitenste verdedigers met ballen: Alderweireld en Vertonghen

De driemansverdediging vullen we met Vertonghen, Vermaelen en Alderweireld. De buitenste verdedigers moeten immers vaak vanuit een brede positie het spel lanceren. Ervaring als back is daarbij in het geval van Vertonghen en Alderweireld zeker een pluspunt.

Thomas Meunier en Yannick Ferrera-Carrasco zijn de jongens die de volledige zijlijn doen op rechts en links. Voor Carrasco wordt het even aanpassen, Meunier moet deze rol perfect kunnen uitvoeren.

Oplossing voor De Bruyne en Hazard

Op het middenveld was er steeds het probleem Hazard-De Bruyne, wie zet je op de positie achter de spitsen. Allebei willen ze het dolgraag. Met deze opstelling kunnen zowel Hazard als De Bruyne in een vrije rol achter de spits wervelen.

'Zeg, die vrije rol, wat denk je?'

Achter hen kiezen we voor twee werkpaarden met voetballend vermogen. Nainggolan is een certitude in deze opstelling, naast hem opteren we voor Steven Defour. Moussa Dembélé mist matchritme en Witsel speelt ons inziens gewoonweg te traag.

Batsman voorin

Helemaal voorin kiezen we voor de beste Belgische spits van het moment. Batshuayi begon geweldig aan zijn nieuwe uitdaging bij Chelsea en lijkt ons de beste optie. Hij moet voor de doelpunten gaan zorgen.

Stel hier zelf je ideale elftal samen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties