"Guardiola is een zwakke lafaard, Mourinho is een grote ster"

Koen Frans
Koen Frans
| 16 reacties
"Guardiola is een zwakke lafaard, Mourinho is een grote ster"

De Manchester Derby staat dit weekend op het menu en iedereen zal dat geweten hebben. Eén speler kent beide trainers erg goed en hij heeft een duidelijke voorkeur.

In de autobiografie Ik, Zlatan vertelt Zlatan Ibrahimovic over zijn liefde voor Mourinho en zijn haat tegenover Pep Guardiola. In aanloop naar de Manchester Derby van zaterdag halen we deze opmerkelijke quotes uit het boek van Zlatan graag nog eens boven.

De schooljongens van Guardiola

"Guardiola wil lieve schooljongens. Hij kan niet omgaan met sterke persoonlijkheden. Sterker nog: hij loopt weg van zijn problemen. Hij kan ze niet in de ogen kijken en dat maakt het allemaal nog veel erger. Het is een zwakke lafaard."

 

Mourinho, de grote ster

"Jose Mourinho is een grote ster. Hij had de Champions League al gewonnen met Porto. De eerste keer dat hij Helena (Seger, de vrouw van Zlatan, nvdr) ontmoette, zei hij tegen haar: "Helena, je hebt maar één missie: geef Zlatan eten, leg hem te slapen en houd hem gelukkig." De man zegt wat hij wil. Daarom vind ik hem leuk. Hij is de leider van 'zijn' leger. Maar hij geeft ook om zijn spelers. Hij is het tegenovergestelde van Guardiola."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties