Nieuwe wind onder Martinez: "Met Hazard, De Bruyne, Carrasco en 'Rom', moet je wel eens countervoetbal spelen"

Redactie
| 7 reacties
Nieuwe wind onder Martinez: "Met Hazard, De Bruyne, Carrasco en 'Rom', moet je wel eens countervoetbal spelen"
Foto: © photonews

Een nieuwe bondscoach en dus ook een nieuwe wind bij de Rode Duivels. Roberto Martinez legt duidelijk een aantal andere klemtonen bij de nationale ploeg in vergelijking met zijn voorganger.

De Spanjaard kijkt toch wel anders tegen bepaalde zaken aan. Deze zomer raakte bekend dat Radja Nainggolan af en toe graag een sigaret opsteekt. Dat is voor Roberto Martinez onbespreekbaar. "Roken kán niet bij de nationale ploeg, ook niet in het hotel. Dat is onderdeel van de 'Code of conduct", zo is hij duidelijk tegenover Het Laatste Nieuws.

En ook de voetbalfilosofie van Martinez is toch wel iets anders. "Als je over Hazard, De Bruyne, Carrasco en 'Rom' beschikt, dan moét je wel eens countervoetbal spelen. Maar het kan nooit onze basisfilosofie zijn", aldus Martinez.

De bondscoach sprak zich ook uit over Vincent Kompany. De aanvoerder liep bij zijn wederoptreden alweer een blessure op en er rijzen vragen over zijn toekomst. "Eens Kompany gezond en wel is, krijgen we er een enthousiaste jongen in een ervaren lichaam bij"; zo ziet Martinez wel degelijk nog een rol weggelegd voor de verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties