Opvallende trend bij Europese thuismatchen: "Ik betreur het"
Redactie
| 17 reacties

Racing Genk krijgt zijn stadion maar half gevuld tegen Sassuolo

Opvallende trend bij Europese thuismatchen: "Ik betreur het"
Foto: © photonews

KRC Genk krijgt zijn stadion voor de match tegen Sassuolo maar halfvol. En dat is een trend die zich doorzet bij alle ploegen die Europees spelen. Dimitri De Condé ziet het met lede ogen aan.

De Condé doet een oproep naar de fans. "Wat ik wel betreur, is dat ons stadion maar halfvol zal zitten. Maar ik merk dat dit geen alleenstaand feit is. Ook de andere Belgische clubs hebben moeite om hun stadion goed gevuld te krijgen. Ik kan alleen maar hopen dat diegenen die er wel zijn, evenveel lawaai maken als een vol huis. In vorige Europese campagnes lukte dat ook. Ik verwacht een goeie sfeer", zegt De Condé in Het Belang van Limburg.

En dat het een trend is, lijkt waarheid, want Standard en Anderlecht hadden slechts een dikke 10.000 man voor hun respectievelijke thuismatchen tegen Celta de Vigo en Qabala. Club Brugge kreeg 20.000 man over de vloer tegen Leicester, maar voor de eerste CL-match in elf jaar kregen ze hun stadion dus ook niet uitverkocht. Gent verwacht vanavond dan weer 15.000 supporters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties