Onze rapporten van de Rode Duivels: Mertens en Carrasco bewijzen waarom ze moeten spelen, wat met de Lukaku's?

Onze rapporten van de Rode Duivels: Mertens en Carrasco bewijzen waarom ze moeten spelen, wat met de Lukaku's?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels ontvingen in het Koning Boudewijnstadion Bosnië-Herzegovina. De tweede WK-kwalificatiematch werd tot een goed einde gebracht. Wie waren de grootste lichtpunten in de selectie van de Duivels?

Thibaut Courtois 6

Had eigenlijk bitter weinig tot geen werk te verrichten. Stond er wanneer nodig en oogde secuur op de weinige ballen waar hij iets moest mee doen.

Thomas Meunier 7

Kreeg opnieuw zijn kans op rechtsachter en bedankte voor het vertrouwen. Veel opkomende rushes, flink wat leuke voorzetten, vaak dreigend. Heeft zo de goede dingen bevestigd die we van hem al zagen in het nationale tenue.

Toby Alderweireld 8

Niet voor het eerst de rustige baas van de centrale verdediging. Als iedereen fit is, heeft Vincent Kompany stilaan een probleem om nog in de ploeg te raken - zo goed. Heerlijk doelpunt ook, dat helpt.

Jan Vertonghen 7

Meest aanvallende verdediger van het lot. Begon centraal in de verdediging, maar kreeg al snel zijn kans op zijn geliefde linksachter. Kwam er vaak goed uit, in de tweede helft een paar keer goed op de afspraak om een tegenprik van Bosnië te neutraliseren.

Jordan Lukaku 5 (Out '21)

Alweer geen leuke dag voor Jordan Lukaku bij de Rode Duivels. Raakte nooit in de match, was erg slordig in de opbouw, stapte een keertje foutief uit en gaf zo Bosnië een kans cadeau. Viel erg snel geblesseerd uit.

Axel Witsel 6

In verdedigend opzicht een welverdiende 7, maar in aanvallend opzicht bracht de verdedigende middenvelder misschien ook tegen Bosnië-Herzegovina weer net niet wat we ervan verwachten. Anoniem, maar degelijk.

Marouane Fellaini 7

Sterk in de duels, nooit in de problemen gebracht en erg sterk in de balverovering. Speelde een van zijn betere matchen voor de Rode Duivels van het laatste jaar. Krijgt het vertrouwen van Martinez en beschaamde dat niet.

Eden Hazard 8 (Out '87)

Neigde naar de 9. Een echte spelmaker zal hij nooit worden, want daarvoor zwermt hij teveel uit naar de flanken. Maar is wel beslissend met flitsen en leidde zo de Duivels mee naar de overwinning.

Yannick Carrasco 9

Misschien wel de bedrijvigste Rode Duivel van allemaal. Liet met enkele leuke acties zien waarom hij altijd zou moeten spelen en starten bij de Rode Duivels. Beschikt over minstens 4 en misschien wel 6 longen. Sterk erg sterk.

Dries Mertens 9

De enige echte Duivel van de match. Een heerlijke assist op Eden Hazard, een leuke sleep, continu in de zone van de waarheid. Niet al zijn passen kwamen aan, maar hij heeft wel zijn gram gehaald na zijn bankzittersrol tegen Spanje en Cyprus.

Romelu Lukaku 7 (Out '82)

Toonde zich zoals steeds bedrijvig, maar leek iets te veel te zoeken naar het doelpunt. Miste een absolute topkans, maar kon uiteindelijk toch nog de 4-0 maken. Maakte zo komaf met de fluitconcertjes aan zijn adres.

Wisselspelers

Laurent Ciman 8 (In '21)

Na 20 minuten droog moeten inkomen? Makkelijk is dat nooit. Maar Laurent Ciman toonde op zijn ervaring dat hij dat ook allemaal wel kan. Een paar keer lichte twijfel, maar Dzeko, Pjanic en co werden nooit echt gevaarlijk.

Christian Benteke - (In '82) en Kevin Mirallas - (In '87)

Vielen te laat in voor een beoordeling.

 

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties