Simeone kneedt Carrasco: "Minder dribbelen, meer schieten"

Simeone kneedt Carrasco: "Minder dribbelen, meer schieten"
Foto: © photonews

Yannick Carrasco maakte indruk bij de Rode Duivels. Onder Roberto Martinez is hij altijd basisspeler, want de Spanjaard is gek van de winger van Atlético Madrid. Maar daar springt Diego Simeone toch heel zuinig met hem om.

Carrasco is onder Simeone niet altijd basisspeler. Van de zeven matchen in La Liga startte hij er vijf en viel twee keer in. In de Champions League was het één invalbeurt en één basisplaats. Maar in die laatste wedstrijd, tegen Bayern München, was alvast een 'nieuwe Carrasco' te zien. Diego Simeone wil hem kneden naar zijn hand en lijkt daarin te slagen.

Carrasco kennen we allemaal van zijn weergaloze rushes naar de goal. Bal aan de voet en oprukken maar. En toch is net dat wat Simeone minder wil zien. Bij Atlético ligt de nadruk op de ploeg. De bal moet aan een hoog tempo rondgespeeld worden om de verdediging te laten werken. Simeone wil dus dat Carrasco minder gaat dribbelen en efficiënter wordt voor doel.

Simeone wil een efficiëntere Carrasco creëren.

Tegen Bayern München speelde hij op die manier en het moet gezegd: El Cholo lijkt zijn gelijk te halen. Carrasco kroonde zich tot matchwinnaar en 'Man van de Match'. En het is nodig, want Simeone houdt Nico Gaitan nog achter de hand. De man werd voor 25 miljoen bij Benfica weggehaald.

Carrasco heeft dus wel progressie gemaakt op de gebieden waar Simeone het wou: meer schieten, minder dribbelen en doelgerichter zijn. Van zijn dertien schoten belandden er acht tussen de palen en met een doelpoging om de 33 minuten zal de Argentijn wel tevreden zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties