Geniaal - 'Woordvoerder' Gibraltar boos op Joos en Vandenbempt: "Zo kan ik ook commentaar geven"

Redactie
| 10 reacties
Geniaal - 'Woordvoerder' Gibraltar boos op Joos en Vandenbempt: "Zo kan ik ook commentaar geven"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gibraltar verloor deze week met duidelijke én ruime cijfers van de Rode Duivels: 0-6. Het commentaar tijdens deze wedstrijd zinde de 'woordvoerder van Gibraltar' echter allerminst.

De Nederlandse cabaretier Jan Jaap van der Wal kwam in De Ideale Wereld spreken als zogezegde woordvoerder van het land. "We hebben enkel brandweermannen en metselaars, dus ben ik de woordvoerder geworden", klonk het.

"Het dedain van de Belgische commentaar bij de match was gewoon te erg. 0-1 achterkomen, dat doen we toch. Dan kan je er maar beter zo snel mogelijk vanaf zijn."

Onze middenvelder corpulent noemen? Dat is dikke James, onze politie-agent

"Maar onze middenvelder corpulent noemen? Dat is dikke James, onze politie-agent. En wat als Peter Vandenbempt ooit eens vastzit in de gevangenis op Gibraltar? Wie moet hem dan komen redden? Juist ja!"

In een Ideale Wereld ...

Ook de zinssnede van Filip Joos - 'het ware mooi geweest als Chipolina een beenhouwer was geweest, maar dat is hij niet. Niet letterlijk en niet figuurlijk - werd tot op het bot geanalyseerd. "Zo kan ik ook commentaar geven", aldus van der Wal. "Hij is ook geen fietsenmaker of flessenontwerper, ..."

"Ongelooflijk dit. Het zou mooi zijn als Filip Joos een beenhouwer was, dan zou ik elke dag bij hem in de beenhouwerij gaan zeggen dat zijn vlees naar kak stinkt", was de 'woordvoerder' helemaal op dreef. De volledige scene kan je via deze link vanaf minuut 17 bekijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties