Cijfers liegen niet: Rode Duivels vormen beste verdediging van Europa

Koen Frans
Koen Frans
| 2 reacties
Cijfers liegen niet: Rode Duivels vormen beste verdediging van Europa

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als je de statistieken van de grote vijf Europese competities naast elkaar legt, heeft Tottenham Hotspur met amper zes tegendoelpunten in elf wedstrijden de beste defensie. Mooie cijfers voor Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld.

Tottenham Hotspur staat met 21 op 33 'slechts' vijfde in de Premier League, maar met amper zes tegengoals hebben de Spurs wel de beste defensie van alle ploegen in de vijf grootste Europese competities. Met een gemiddelde van 0,55 tegengoals per wedstrijd doen de Spurs nipt beter dan PSG (0,58), dat zeven tegengoals slikte in twaalf wedstrijden.

Belangrijk in het defensieve succes van de Spurs: het centrale duo Vertonghen - Alderweireld, al heeft laatstgenoemde door een blessure de laatste drie duels moeten missen. De twee Rode Duivels kennen elkaar nog van bij Ajax en vormden ook vorig jaar met 35 tegengoals in 38 competitieduels de beste defensie van de Premier League. PSG deed toen met 19 tegengoals in 38 competitieduels wel nog een stuk straffer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties