Wat hebben we geleerd na België-Estland? Enkele belangrijke zaken

Timothy Collard
Timothy Collard
| 37 reacties
Wat hebben we geleerd na België-Estland? Enkele belangrijke zaken

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels veegden zondagavond de vloer aan met de internationals uit Estland. Onze nationale ploeg verwende het publiek met een droge 8-1 en de score had gemakkelijk nóg hoger kunnen oplopen. Niets dan blije gezichten, maar wat hebben we geleerd na de jongste WK-kwalificatiematch?

Ten eerste…

Hebben we geleerd dat goed beginnen aan een wedstrijd van groot belang is: na dik twintig minuten stond het al 3-0. De Rode Duivels reageerden met de voetjes – én de nodige gretigheid – op de steek van bondscoach Roberto Martinez. Die vond dat het bij zijn spelers een tikkeltje meer mocht zijn op het gebied van mentaliteit.

Ten tweede…

Hebben we geleerd dat we Roberto Martinez mogen laten experimenteren in een oefenwedstrijd. Tegen Estland opteerde de bondscoach opnieuw voor een 3-4-2-1-systeem, met een échte spits: Romelu Lukaku. Als iedere wedstrijd die er echt toe doet zo makkelijk gewonnen wordt, dan mag Martinez wat ons betreft blijven experimenteren in oefengalopjes.

Ten derde…

Hebben we geleerd dat Romelu Lukaku alle steun van de wereld verdient. Akkoord, tegen Nederland wrong de spits enkele kansen – ze waren niet zo makkelijk af te werken als sommigen beweren – de nek om. Tegen Estland – ja, dat is een mindere tegenstander – stond Big Rom er opnieuw. De perfecte targetman: balletje bijhouden en heel goed kaatsen, en uiteindelijk ook tot twee maal toe trefzeker. Top, Romelu.

Ten vierde…

Hebben we geleerd dat onze nationale ploeg onder Roberto Martinez heel goed traint. Er wordt duidelijk getraind op het nieuwe systeem, dat onze internationals steeds beter beheersen. Kijk maar naar Thomas Meunier, Yannick Carrasco en Eden Hazard: wat voelen die jongens zich in hun sas, zeg.

Daarnaast wordt er ook aandacht geschonken aan stilstaande fases. Dries Mertens scoorde niet toevallig nadat Kevin De Bruyne bij een vrijschop van net buiten de grote rechthoek koos voor een variant waarbij hij de bal opzij legde naar de aanvaller van Napoli. Ook op corners waren we enkele keren erg gevaarlijk. Graag meer van dat, señor Martinez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties