"Hij zou bij Chelsea én United passen", maar toch één probleem voor Lukaku

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
"Hij zou bij Chelsea én United passen", maar toch één probleem voor Lukaku
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het nieuws van de zomermercato zal in België(en Engeland) vooral rond ene Romelu Lukaku draaien. Het lijkt zo goed als zeker dat de huidige topschutter in de Premier League Everton zal verlaten, maar waar trekt hij het best naartoe? We legden ons oor te luister bij Engels journalist Chris Beattie.

Één ding is alleszins duidelijk. “In zijn hoofd is Lukaku zeker klaar voor de volgende stap”, aldus Beattie. Maar waar moet de aanvaller dan naartoe? Heel wat topclubs in Engeland zoeken immers een nieuwe aanvaller na dit seizoen.

Daarbij ook Chelsea en Manchester United. “Ik denk dat zowel José Mourinho als Antonio Conte het gevoel hebben dat ze Lukaku naar dat volgende niveau kunnen helpen. Hij zou zowel bij United als Chelsea passen in het systeem dat daar nu gehanteerd wordt. Met één spits.”

“Vooral omdat Zlatan Ibrahimovic zijn contract wellicht niet zal verlengen en Diego Costa verkocht zal worden.” De weg lijkt dus vrij voor Lukaku, maar toch liggen er nog valkuilen. “Er zijn nog steeds de geruchten rond Alvaro Morata. Wat als hij écht naar Chelsea gaat.”

“Dan heb je voor de wedstrijd de keuze tussen Lukaku of een speler met meer ervaring die het al bewezen heeft in de knock-out fase van de Champions League. Zal hij dan wel spelen?” Het wordt vooral afwachten waar de transfercarrousel Kylian Mbappé brengt. Als die toch niet naar Real trekt, zal Morata niet zo makkelijk los te weken zijn. Waar moet Lukaku volgens jullie naartoe? Laat het weten in de comments.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties