Mourinho sneert: "Het slechtste team en de slechtste coach wonnen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez vanuit Stockholm
| 14 reacties
Mourinho sneert: "Het slechtste team en de slechtste coach wonnen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

José Mourinho is één van de succesvolste trainers van de laatste jaren. De Portugees mocht nu ook voor de tweede keer de Europa League aan zijn prijzenkastje toevoegen. "Dit is de belangrijkste, want het is de laatste in het rijtje", antwoordde hij in zijn eigen stijl. En ja, er kwam nog...

Mourinho begon kalm. "Natuurlijk is de Champions League belangrijker, maar de laatste trofee roept altijd de beste herinneringen op. En we kunnen volgend seizoen naar de Champions League. Door de gebeurtenissen in Manchester had deze match een zware aanloop, maar de UEFA had gelijk om ze te laten doorgaan. Dit tempert natuurlijk onze vreugde wat. We hadden deze trofee echter onmiddellijk willen ruilen als we er ook maar één leven mee hadden kunnen terugbrengen."

En dan kwam de pers aan de beurt. "Poëten winnen elke match", doelde hij op de journalisten. "Ooit wil ik die job ook doen, want ik win niet elke wedstrijd en de poëten wel. Soms kreeg ik het gevoel dat we het slechtste team ter wereld waren en ik de slechtste coach. We wonnen echter drie trofeeën dit seizoen en we gaan naar de Champions League. Niet door voorrondes, maar door te winnen. Vandaag wonnen niet de poëten, maar de eenvoudige mensen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties