1B-speler in de kijker: Nico Binst, Bölöni wou hem weg, Vanderbiest haalde hem met plezier binnen

Dirk Pieters
| 2 reacties
1B-speler in de kijker: Nico Binst, Bölöni wou hem weg, Vanderbiest haalde hem met plezier binnen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Elke week zetten we een speler uit 1B in de kijker op onze website. Dat gaat dan niet altijd over de grote uitblinker van de speeldag, maar een opvallend figuur. Iemand die al iets heeft meegemaakt of om verschillende redenen de aandacht naar zich trekt. Vandaag: Nico Binst.

De 25-jarige Nico Binst vierde vorig seizoen de promotie met Antwerp naar de Jupiler Pro League, maar de aanvaller verhuisde niet mee naar het hoogste niveau. Deze zomer ondertekende hij een contract bij Lierse SK voor drie seizoenen.

Neus voor goals

Lierse was niet de enige ploeg uit 1B die Binst maar al te graag wou aantrekken. Ook Union en OH Leuven toonden interesse, maar Lierse kon hem overtuigen. Bij de Great Old was de aanvaller behoorlijk populair ondanks dat hij nooit echt een vaste basisspeler was. Mede door een zware knieblessure kon hij zich nooit echt doorzetten.

Toch speelde hij een dertigtal competitiewedstrijden en scoorde hij zeven doelpunten. Voor zijn passage bij de oudste club van het land was Binst al goed bij schot bij VW Hamme. In een zestigtal wedstrijden maakte hij er 33. In zijn laatste seizoen bij Hamme werd hij topschutter van de club met 19 doelpunten.

Dit seizoen had hij twee competitiewedstrijden nodig om de netten te vinden. Afgelopen weekend stond zijn eerste voor Lierse op het bord, een belangrijke ook. Binst maakte in extremis de 2-2 tegen Beerschot-Wilrijk. Frans kopte een voorzet van Camargo nog binnen bereik van Romo, maar Binst tikte de rebound in doel.

Opvolger De Belder

Hoewel de aanvaller op de bank begon, was hij uiteindelijk toch van goudwaarde. Wat nadien volgde was een enorme ontlading. De snelle speler, die ook op de flank kan spelen, was door het dolle heen na zijn doelpunt, maar beseft dat een 2 op 6 misschien iets te weinig is voor Lierse.

"Natuurlijk doet zo’n late gelijkmaker én eerste doelpunt deugd. Natuurlijk is het ook iets specialer als dat tegen Beerschot-Wilrijk is", aldus Binst op de website van Lierse.

Velen noemen Binst de opvolger van Dylan De Belder bij Lierse. Of ook hij zoveel doelpunten kan maken, valt af te wachten. Al is wel duidelijk dat de doelpuntenmaker met zijn snelheid en neus voor doelpunten Lierse echt wel 'een plezierke' kan doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties