Rode Duivels en KBVB doen water in de wijn, maar: '600.000 euro per speler indien wereldkampioen'

Redactie
| 9 reacties
Rode Duivels en KBVB doen water in de wijn, maar: '600.000 euro per speler indien wereldkampioen'
Foto: © photonews

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

De discussie tussen de Rode Duivels en de Belgische voetbalbond (KBVB) over het premiestelstel voor toernooien en de inkomsten uit portretrechten lijkt eindelijk van de baan. Beide partijen deden water in de wijn.

"De KBVB en de Rode Duivels hebben een akkoord bereikt inzake de premies van de spelers. Het akkoord kwam tot stand na diverse onderhandelingsrondes waarbij beide partijen naar elkaar zijn toegegroeid", klinkt het in een persbericht van de KBVB.

"De KBVB is de spelersgroep bijzonder erkentelijk dat ze zich positief heeft opgesteld en verheugt zich op een succesvolle samenwerking met het oog op de komende grote toernooien. Het akkoord gaat nu in en loopt tot en met het WK 2022."

570.000 à 600.000 euro

In het nieuwe contract krijgen de spelers volgens Het Laatste Nieuws elk een kleine 600.000 euro bij eindwinst op het WK 2018, maar voor kwalificatie voor het WK én voor alle andere rondes zullen ze telkens 10 tot 15% minder krijgen.

In juni was het nog grote ruzie tussen de KBVB en de Rode Duivels. Toentertijd lag een bod van 269.000 euro bij toernooiwinst op tafel, dus ook de voetbalbond heeft nog flink wat water bij de wijn gedaan. Ook over de portretrechten is een akkoord gevonden.

Logische verminderingen?

31%
62%
8%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties