Na wonderbaarlijke save tegen Griekenland: ook deze reddingen van Courtois gingen de wereld rond

Evelien Rip
| 4 reacties

"Eén van de beste reddingen uit mijn carrière", zo omschreef Thibaut Courtois na afloop van de wedstrijd Griekenland-België zijn save op een zwabberend schot van Stafylidis. Onze nationale nummer één bracht in het verleden al wel vaker op spectaculaire wijze redding. Hieronder een overzicht.

Ondanks de 1-2 eindstand hadden de Rode Duivels het gisteren niet onder de markt met de stugge Grieken. Zelf scoren lukte pas in minuut 70, maar zonder de eerdere saves van Thibaut Courtois hadden de Duivels al vroeg in de wedstrijd op achterstand kunnen komen. En dan was winnen in het Griekse Piraeus nog een stuk moeilijker geweest.

Ook onder de lat bij Chelsea zorgde Courtois al meermaals voor een mirakel. Zo ook in december 2016, toen de Belgische doelman tijdens een uitwedstrijd tegen Sunderland in blessuretijd nog een schot van de Nederlander Patrick van Aanholt uit de bovenhoek ranselde.

Courtois sprak na afloop van de wedstrijd tegen Griekeland zelfs van "één van de beste saves uit zijn carrière". Hieronder een overzicht van reddingen die het rijtje kunnen vervolledigen.