Martinez breekt met regel Wilmots, sportpsycholoog geeft hem groot gelijk

Martinez breekt met regel Wilmots, sportpsycholoog geeft hem groot gelijk
Foto: © photonews

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

De Rode Duivels mogen hun familie meenemen naar Rusland en ze - wanneer mogelijk - ook zien. Onder Marc Wilmots was dat niet het geval, of bij grote uitzonderingen. Sportpsycholoog Jef Brouwers vindt de keuze van Martinez de beste.

"Ik onderschrijf helemaal de beslissing van de bondscoach om spelers niet te isoleren van hun ­families", aldus Brouwers in Het Nieuwsblad. "Als sportpsycholoog heb ik altijd gezegd dat het ­gewone leven topprestaties niet in de weg kan staan. Het is heel onnatuurlijk voor elke werkende mens om 's avonds na de dagtaak niet in het gezelschap te zijn van partner of ­familie."

Niet altijd en overal natuurlijk, maar in gezonde dosissen. "De aanwezigheid van partners is niet altijd nuttig. Op een bedrijvensite zijn partners meestal niet aanwezig. Natuurlijk moeten er regels zijn waardoor een individu kan presteren in groep. Maar het normale leven is het beste leven dat er is, ook voor een topsporter. Hem afsluiten van dat normale leven kan een negatieve impact hebben op de prestaties."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK Kwalificatie (Europa)

Nieuwste reacties