Martinez staat voor helse klus: "Dát wordt het moeilijkste"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Martinez staat voor helse klus: "Dát wordt het moeilijkste"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Roberto Martinez staat binnenkort voor een hels dilemma. Welke 23 Rode Duivels moeten er nu mee naar het WK in Rusland? De bondscoach vertelde zijn verzuchtingen bij FIFA.

"De volgende stap wordt de loting, daarna kunnen we beginnnen aan de mentale voorbereiding voor de Wereldbeker. Het team heeft gelukkig al wat ervaring. We hebben het geluk dat we kunnen terugvallen op onze recente ervaringen. Euro 2016 was hard, maar een goeie leerschool. En Brazilië 2014 was een fantastisch avontuur", aldus de bondscoach bij FIFA.

"We hebben spelers die belangrijke matchen hebben gespeeld tegen de grote landen. De uitdaging is er, de verwachtingen van de fans ook. Het is onze job om hen niet teleur te stellen. Al mijn spelers voetballen voor grote clubs waar de verwachtingen hoog zijn. Ze kunnen om met die druk."

Je hebt nieuw bloed nodig, maar ook ervaring

Maar die spelers selecteren wordt niet makkelijk. "Mijn moeilijkste werk wordt de 28 spelers die we gebruikten voor de campagne tot 23 te herleiden." Radja Nainggolan zal wellicht al afvallen.

"In de voorbereiding van een groot toernooi is het belangrijk van evenwicht te hebben in je kern: je heb nieuw bloed nodig, jonge, enthousiaste spelers die met grote ogen komen kijken. En je hebt ervaren spelers nodig die zekerheid bieden en weten hoe een match aan te pakken wanneer de hele natie toekijkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties