Fans Lierse en Beerschot lijnrecht tegenover elkaar na ontspoorde derby: "Als wij al met iets gegooid hebben, zal het met bierbekertjes geweest zijn"

Glenn Bogaert Diederik Geypen
Glenn Bogaert en Diederik Geypen
| 20 reacties
Fans Lierse en Beerschot lijnrecht tegenover elkaar na ontspoorde derby: "Als wij al met iets gegooid hebben, zal het met bierbekertjes geweest zijn"
Foto: © SC

De bewogen derby tussen Lierse en Beerschot Wilrijk in 1B beheerste afgelopen weekend fel de voetbalactualiteit. Wie heeft nu wat gedaan en wie is de grote schuldige? Wij legden ons oor te luister bij een fan Lierse en een van Beerschot. Beide heren maakten het vurige gebeuren van dichtbij mee.

Kris Wouters van 'SC Forza Lierse' doet als eerste zijn verhaal: "Nadat er enkele rookbommetjes werden afgestoken, vlogen de eerste vuurpijlen uit het vak van Beerschot Wilrijk onze richting uit". Kris zat in vak K op 't Lisp en zag alles goed gebeuren: "Door de rook kon de politie natuurlijk niet zien wie precies met vuurpijlen gooide. Waarom er trouwens zoveel gefouilleerd wordt als de rookbommen en vuurpijlen zo makkelijk binnen raken, is mij een raadsel."

Bij Marc Janssen van 'SC. De mannekes' klinkt een heel ander geluid: "De vuurpijlen kwamen duidelijk van de kant van Lierse, 100% zeker. Ik was 20 minuten voor de match al aanwezig en zat bovenaan. Ik heb alles kunnen zien. Het kan zijn dat er van onze kant ook dingen gegooid zijn, maar dan zullen het bierbekertjes geweest zijn. Er is vanuit het vak van Lierse naar ons gegooid, wij hebben die projectielen opgeraapt en teruggegooid."

"Oorzaak ligt bij fans van Lierse"

Er moet Beerschot-fan Janssen nog iets van het hart: "Kijk, beide clubs hebben risicofans, maar wat komen die van Lierse naast ons doen? Ze hadden die gasten van ons vak moeten weghalen, dan was er niks aan de hand geweest. Als risicofans in hun vak blijven, gebeurt er niks, zo simpel is het. Onze fans kunnen niet weg uit hun vak hé. Wat er langs beide kanten is gebeurd, keur ik niet goed maar de oorzaak ligt wel bij de fans van Lierse. Zij zijn ons komen uitdagen terwijl ze daar niks te zoeken hadden. Normaal gezien, staan die daar nooit. Dat maakt mij kwaad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties