Frank De Boer diep onder de indruk van Rode Duivel: "Van zijn evolutie ben ik het meest verbaasd, hij onderging een metamorfose"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Frank De Boer diep onder de indruk van Rode Duivel: "Van zijn evolutie ben ik het meest verbaasd, hij onderging een metamorfose"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met Frank De Boer schoof woensdagavond een icoon van het Nederlandse voetbal aan tafel bij Villa Sporza. De oud-internatitonal van Oranje sprak onder meer over de huidige generatie Rode Duivels.

De Boer werkte in zijn Ajax-periode samen met Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. "Ik ben altijd streng geweest voor Jan", keek De Boer in Villa Sporza terug op die periode. "Nu nog. Na de match tegen Japan heb ik een sms gestuurd over zijn foutje."

"Vroeger spraken ze over een De Boertje, omdat ik altijd een klein foutje maakte in het begin van mijn carrière, maar bij mij thuis noemen we dat een Vertonghen. Terwijl hij dat helemaal niet nodig heeft. Maar dat komt door zijn persoonlijkheid."

Persoonlijkheid

Vertonghen ruilde Ajax in 2012 in voor Tottenham. Ook Alderweireld belandde via tussenstations (Southampton en Atlético Madrid) bij The Spurs.

"Van de evolutie van Toby ben ik het meest verbaasd", aldus De Boer. "Hij heeft een echte metamorfose ondergaan, zijn karakter is enorm veranderd. Hij is nu meer een persoonlijkheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties