Minder in eigen land, onder de radar in Frankrijk en nu de nieuwste Belg in de Premier League: wat moet u weten over Isaac Mbenza?
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 6 reacties

Wat moet u weten over Huddersfield-Belg Isaac Mbenza?

Minder in eigen land, onder de radar in Frankrijk en nu de nieuwste Belg in de Premier League: wat moet u weten over Isaac Mbenza?
Foto: © SC

De Premier League heeft er weer een Belg bij: Isaac Mbenza. De Jonge Duivel bleef toch een beetje onder de radar in eigen land en mag zich nu plots tonen in de allergrootste competitie ter wereld. Wat moet u over hem weten?

Mbenza begon nog in België, bij de jeugd van FC Brussels en KV Mechelen, maar tekende zijn eerste profcontract bij het Franse Valenciennes. Toen hij doorbrak in de Ligue 2, was Standard er als de kippen bij om hem terug naar het vaderland te halen.

Toenmalige coach Aleksandar Jankovic gaf hem echter weinig vertrouwen en de flankaanvaller kon nooit echt goed aarden op Sclessin. Toen Montpellier één jaar later kwam aankloppen, was de keuze vanzelfsprekend snel gemaakt.

Daar toonde Mbenza zich voor het eerst echt op het grote podium. Zijn statistieken zijn degelijk, maar niet meteen speciaal: acht goals en een assist in het voorbije seizoen. Opvallender is dat hij geen enkele competitiewedstrijd miste en een hele belangrijke schakel was in het systeem van de middenmoter. Eén van zijn sterkste punten is dat hij de aanval een extra dimensie kan geven en vaak ruimte creëert voor zijn medespelers of de actie maakt waar nodig. Dat was ook Huddersfield opgevallen.

De Terriers, die vorig seizoen promoveerden en maar rakelings de degradatie konden vermijden op de zestiende plaats, nemen Mbenza voor één seizoen over op huurbasis mét aankoopoptie.  

Met concurrenten als Mounié en Diakhaby zal hij zich niet zomaar in de basis spelen - op de openingsspeeldag zat de kersverse aankoop nog niet in de selectie - maar als hij zich ook hier kan bewijzen, zal de Belgische voetbalfan ongetwijfeld nog veel kijkplezier aan hem beleven.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties