Bondscoach Martinez onthult zijn (opmerkelijk) hoogtepunt van het WK
Clint Vens
| 1 reacties

Roberto Martinez onthult zijn hoogtepunt van het WK

Bondscoach Martinez onthult zijn (opmerkelijk) hoogtepunt van het WK
Foto: © photonews

Roberto Martinez mag zijn troepen na een welverdiende vakantie voorbereiden voor de eerste wedstrijd van de Nations League tegen Ijsland. Al blikt hij ook nog even terug op het knappe parcours dat de Rode Duivels aflegden in Rusland.

In een interview met Het Nieuwsblad onthult de Spaanse oefenmeester zijn moment van het WK: "Als ik één moment moest kiezen dan moet het wel het balkon van het stadhuis zijn, waar we al onze supporters zagen. Zij waren uiteindelijk de reden waarom we aan die wereldbeker meededen."

Inspiratie voor de jeugd

"Zij zorgden ervoor dat dit team zoveel emoties losmaakte en een inspirerend verhaal schreef voor de jeugd van België en de hele natie met elkaar verbond. Dat moment van tevredenheid, van vreugde en trots, voor dit team, dat moet het beeld zijn. Omdat het alles van ervoor samenvat."

Geen eendagsvlieg

Martinez heeft ook een grote les geleerd uit het WK: "Als we ons blijven focussen op wat we voor elkaar kunnen doen, kunnen we alles bereiken. Het Belgische talent kan bereiken wat ze wil. De volgende uitdaging is doorgaan op dat niveau want we willen niet dat de wereldbeker een eenmalig hoogtepunt wordt."

'De volgende uitdaging is doorgaan op dat niveau want we willen niet dat de wereldbeker een eenmalig hoogtepunt wordt'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties